Memura derece yasası Genel Kurulda kabul edildi

Haber Giriş : 03 Şubat 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, 1991'den sonra işe giren memurlara ve diğer kamu görevlilerine bir derece verilmesine ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 1991'den sonra işe giren memurlara ve diğer kamu görevlilerine bir derece verilmesine ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ile DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, komisyonda birleştirilen teklifleri ele alındı.

Genel Kurul'da CHP'nin de desteği ile kabul edilen yasaya göre, 1991'den sonra işe başlayan sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da dahil olmak üzere devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine bir derece verilecek. Daha önce derece verilmesine ilişkin yasalardan yararlanmayan emekli, malullük, vazife malullüğü ile dul ve yetim aylığı alanlar da bu haktan yararlanacak.

15 Ocak'tan itibaren geçerli olacak yasaya göre, bu tarihte ücretsiz izinde bulunan devlet memurları ile diğer kamu personeli de yararlanacak.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümetin işbaşına gelirken işçiyi, memuru, fakir, fukarayı enflasyonun altında ezdirmeme sözü verdiğini ve hep buna göre hareket ettiğini söyledi. AK Parti iktidarında işçi ve memur maaşlarının reel olarak arttığını dile getiren Unakıtan, ücretlerde artışa neden olacak her tür düzenlemenin ancak hükümetlerin plan ve programları, hesaplamaları doğrultusunda gerçekleşebileceğini kaydetti. Unakıtan, hükümetin memura bir derece artışını da içeren bir tasarıyı hazırlayarak Meclis'e gönderdiğini anımsattı. Unakıtan, zaman darlığı nedeniyle 35-40 maddelik tasarıdan derece artışına ilişkin bölümü çıkararak, öncelikle yasalaştırmak istediklerini, bu çerçevede de konuya ilişkin verilen yasa tekliflerinin birleştirilerek ele alındığını bildirdi.

Unakıtan, 'Dolayısıyla kimse çıkıp, burada sanki bu konuyu hükümet hiç düşünmemiş gibi laflar etmesin. Hükümet hesabını, kitabını yapmıştır, imkanlar ölçüsünde bugün için memura bu kadar verebileceğine karar vermiştir. Yani bu, bir hükümet tasarrufudur' dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber