TEKEL işçileri oturma eylemine başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tekel işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önünde üç gün sürecek oturma eylemi başladı.

Tekel işyerlerinin bulunduğu illerden otobüslerle Ankara'ya gelen işçiler, Türk-İş Genel Merkezi önünde toplandı.

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Genel Merkezi'nin balkonundan yaptığı konuşmayla üç gün sürecek oturma eylemini başlattı.

Mustafa Türkel, konuşmasında 32 gün önce ülkenin dört bir yanından tek bir taleple yola çıktıklarını ve 4-C'ye geçirilmek istenmelerine karşı bir kararlılık gösterdiklerini söyledi. "Sanki fabrikaları kendileri özelleştirmiş gibi faturanın işçilere çıkarılmak istendiğini" belirten Türkel, aynı zamanda "hesap sormak için" eylemde olduklarını ifade etti.

Özelleştirme sürecinde işçilerin ekmeğiyle, umutlarıyla oynanmaması gerektiğini dile getirdiklerini aktaran Türkel, şöyle konuştu:

"Geleceğimiz elimizden alınarak 4-C'ye gönderilmek isteniyoruz. Buradan sesleniyoruz, yol yakınken yanlıştan dönün. Biz dönmeyiz, vallahi billahi dönmeyiz.

Biz hiçbir koşulda 4-C'yi kabul etmeyeceğiz. Özlük haklarımızla başka kamu kurumlarına geçirilmekten başka bir öneriyi kabul etmeyeceğiz. Sayın Başbakan'a çağrımızdır, biz 32 gündür Ankara'nın soğuğunda yiğitçe bir çiçeğin sapını koparmadan adam gibi mücadele ettik adam gibi durduk. Size düşen Sayın Başbakan bu adam gibi duruştan gelen mesajı doğru anlamak elimizi doğru kavramaktır. Bizim sertliğimizi göğsünüzle yumuşatmak ve bu insanları evlerine döndürmektir.

Bu insanlar buraya üç gün boyunca son bir ihtar için oturma eylemine geldi. Üç gün buradayız bekliyoruz. Hakkımızı alana kadar burada ayrılmayacağız."

Taleplerine duyarsız kalınması halinde salı gününden itibaren 10 bini aşkın Tekel işçisinin oturma eylemini açlık grevine dönüştüreceğini bildiren Türkel, Tekel işçisinin direnişini simgesi, demokratik mücadelenin öncüsü haline geldiğini kaydetti.

Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki oturma eylemine, hasta olanların dışında tüm işçilerin katılacağını belirten Türkel'in "gece gündüz burada olmaya var mısınız?" sorusuna işçiler, "varız" şeklinde yanıt verdi.

Türkel'in konuşmasının ardından işçiler, yanlarındaki taburelerle Türk-İş Genel Merkezi çevresinde oturma eylemine başladı. İşçilerden bazılarının soğuktan korunmak için battaniyeye sarıldığı görüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber