Okullara şehit isimleri verilmeye devam edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 11:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, okullarda ?Şehit? unvanı verilmesi uygulamasına devam edileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda; 22 ? 27 Aralık 2009 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında yapılan sunumda belirtilen ?Okul isimleri sıfat ve unvan belirtilmeden verilmelidir? şeklindeki ifadenin yanlış değerlendirdiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül konuya şu şekilde açıklık getirdi: ?Eğitimcilerini, kendi öğretmenlerini şehit veren bir bakanlığın, şehitlik gibi yüce bir mertebeyi ve bu makamın sahiplerinin adlarını sonsuza kadar yaşatacak okullarımızdan çıkarmak gibi bir uygulaması söz konusu değildir.

Dolayısıyla daha önceden İzmir Karşıyaka İlçesinde açılan okula ?Şehit Erkan Özcan Anadolu Lisesi?, ?Siirt merkezde açılan okula ?Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi? , Adana Yüreğir İlçesinde açılan okula ?Şehir Abdullah Aydın Emer Lisesi? adlarının verildiği gibi, bundan sonra da okul adlarına ?Şehit? unvanının verilmesi uygulamasına devam edilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber