İşsizler İşkur'da eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2010 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'de bir grup işsiz, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koridorlarında oturma eylemi yaparak, iş talebinde bulundu.

Derince ilçesinden İŞKUR Kocaeli Müdürlüğüne gelen yaklaşık 20 kişi, İl Müdürü Öztekin Kaşukci ile görüşmek istediklerini belirterek, koridorda oturma eylemi başlattı.

İşçiler adına açıklama yapan Serdar Aykoç, Derince'de yaklaşık 1 yıldır düzenli bir işte çalışmayan gençler olarak bir araya geldiklerini, dayanacak güçleri kalmadığını, ceplerinde 1 lira dahi olmadığını söyledi.

İş başvurusunda bulundukları İŞKUR'da 70 bin başvuruya karşın 25 açık pozisyon bulunduğunu öğrendiklerini, açık olan pozisyonların da bilgisayar mühendisliği, elektrik teknisyenliği gibi eğitim gerektiren alanlar olduğunu ifade eden Aykoç, şöyle konuştu:

''Talebimiz, güvenceli, doğru düzgün bir iş. Bu talebimiz yerine getirilene kadar da bu kurumu ya da diğer kamu kurumlarını zorlamaya, rahatsız etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz rahatsızız, biz sıkıntıya giriyorsak, herkes sıkıntıya girsin. Buraya bir iş, sorunumuza çare bulmaları için geldik.''

Kurum dışında olan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukci, durumdan haberdar olmasının ardından gelerek işsiz gençlerle görüşme yaptı.

Kaşukci, İŞKUR'un görevinin iş verme değil, işçi talebi olan işveren ile işe ihtiyacı olan kişileri buluşturmak olduğunu söyledi.

İş üretme şansları olmadığını ifade eden Kaşukci, eylem yapanlara başvuruda bulunmaları halinde durumlarına uygun olan işlere yönlendirme yapacaklarını kaydetti.

Bekleyişini bir süre daha sürdüren gruptakiler, bir güvenlik personelinin kendilerinden kimlik ve iletişim bilgileri ile becerileri hakkında bilgileri toplamasının ardından kurumdan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber