TOKİ yatırımları yurt dışında ses getiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2010 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yaptığı yatırımlar yurt dışında da ses getirmeye devam ediyor. Konut yatırımları hakkında bilgi almak üzere Türkiye'ye gelen Fransız, Suriye, İtalyan ve ABD'li heyetler TOKİ yatırımları ve projelerini yerinde inceledi.

SURİYE HEYETİ KENTSEL YENİLEMEDE İŞBİRLİĞİ İSTEDİ

Suriyeli yetkililerden oluşan bir heyet Türkiye ile Suriye arasında imzalanan "Gecekondu Bölgelerinin Kalkınması Alanında İşbirliği Anlaşması" ile TOKİ ve Suriye Toplu Konut Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Toplu Konut Konusunda İşbirliği Mutabakat Metni" çerçevesinde görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

İTALYANLAR TOKİ KONUTLARINI BEĞENDİ

İtalyan mimarlardan oluşan 4 kişilik heyet de TOKİ tarafından yapılan çalışmaları yerinde görmek için ikinci kez Ankara'ya geldi. İtalyan heyete TOKİ ziyareti sırasında, projelerin elde edilmesi, inşaat firmalarının seçimi, kentsel yenileme projelerinde izlenen yol, gecekondu dönüşüm projelerinde yaşanan güçlükler, arsa karşılığı yapılan protokoller, restorasyon projelerinde izlenen yol gibi çeşitli konularda bilgi verildi.

ABD ŞİRKETİ TOKİ İLE ORTAK KAMU BİNASI YAPMAK İSTİYOR

Türkiye ve Avrupa'da çeşitli inşaat yatırımlarına imza atan Amerikan HOK Chicago şirketi ise TOKİ'ye kamu yatırımlarında birlikte çalışma teklifinde bulundu. HOK Chicago şirketi adına TOKİ'yi ziyaret eden HOK Başkan Yardımcısı Douglas A. Smith ile şirketin pazarlama sorumlusu Jacqueline Lavigne'en oluşan heyet, konut yatırımları dışında kalan; hastane, okul, üniversite binası, spor salonu ve alışveriş merkezi yapımında ortak çalışma teklifinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber