Doktora taciz, hastaya yağma iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ameliyat ettiği hastasının yakınına ''cinsel taciz''de bulunduğu iddia edilen doktor ile doktora ''yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' eylemi gerçekleştirdikleri öne sürülen kişilerin yargılanmasına başlandı.

ADANA - Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Adana Devlet Hastanesi'nde görevli doktor E.S, tutuklu sanıklar E.A. ve nişanlısı G.Y. hazır bulundu.

Tutuksuz sanık E.S, cinsel taciz iddiasını kabul etmeyerek suçsuz olduğunu söyledi.

Sanık kadın E.A'nın yengesini hastaneye ameliyat ettirmek üzere hastaneye getirdiğini anlatan doktor E.S, ifadesinde şunları söyledi;

''Hastanın durumuyla ilgili haberleşmek için cep telefonları numaralarımızı almıştık. Yengesi taburcu olduktan sonra, E.A, kontrol için beni evlerine çağırdı. İçeri girer girmez, nişanlısı G.Y. ve yanındaki kişi 'burada ne arıyorsun' diyerek beni darbettiler. Kafama silah dayadılar. Sanık G.Y. ile tanımadığım arkadaşı bana biri 100 TL'lik diğeri ise boş iki senet imzalattırdı.

Sanık E'nin de bulunduğu ortamda aldıkları otomobilimin anahtarını ve cep telefonumu daha sonra bana verdiler. Bir süre sonra imzaladığım senetlerin karşılığını istediler. Durumu polise bildirdim. E.A'yı telefonla taciz ettiğim kesinlikle doğru değil. Evlerine hasta kontrolü için gittim. Yapılanlardan dolayı da sanıklardan şikayetçiyim.''

Tutuklu sanık E.A. ise sanık E.S.'nin kendisini 4-5 yıl önce de taciz ettiğini öne sürdü.

Hastanenin mutfağında çalışırken uğradığı taciz nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldığını belirten sanık E.A, ''Yengemi hastaneye ameliyat için götürdüm. Tesadüfen bu doktor denk geldi. Telefonda sürekli rahatsız edip, 'sesimi hissediyor musun, etkileniyor musun?' diye tacizde bulunuyordu. Nişanlıma bunları söyledim. O da dövmek için çağırmamı istedi. Çağırdım dövdü. Silah çekmedik ve senet imzalatmadık'' dedi.

Tutuklu sanık G.Y. de doktorun nişanlısını tacizde bulunmasına sinirlendiğini söyledi.

Bu nedenle depresyona girdiğini anlatan sanık G.Y, ifadesinde şunları söyledi;

''Nişanlımı sürekli arıyordu. Bunun üzerine doktoru çağırmasını söyledim. Gelince de dövdüm. Elimde tabanca yoktu. Ayrıca senet imzalatmadım. Parayı tahsil için de daha sonra da aramadım. Sanık ifadesinde yalan söylüyor.''

Mahkeme heyeti, sanık doktorun cep telefonu kayıtlarının istenmesi ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık doktor E.S, hakkında ameliyat ettiği hastasının yakını E.S'ye geçen yıl cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar, sanıklar E.S. ve nişanlısı G.Y. hakkında da doktora yönelik ''yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' eylemini gerçekleştirdikleri iddiasıyla 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber