Aytaç Durak'ın belediyeden yakınlarına rant sağladığı iddia edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2010 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yönettiği Adana Büyükşehir Belediyesi ile yeni iddialar gündeme geldi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü'ndeki bir görevli , Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait yerel Çukurova televizyonu araçlarının yakıt ihtiyacının Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü'nden karşılandığını iddia etti. İddia sahibi televizyon için alınan akaryakıtın belediye otobüslerinin 'cenaze hizmetine götürüldü' diye gösterilerek hayali kilometre eklenmesiyle karşılandığını anlattı.

Sözleşmeli çalışan otobüs şoförlerinin 2 buçuk aydır maaş alamadıklarını belirten aynı kişi, bin 600 TL maaş alan şoförlerin maaşının bin 100 TL'ye düşürüldüğünü ileri sürdü. Kadrolu şoförlerin ise belediye de 8 aylık mesai ücreti ve ikramiyesinin ödenmediğini iddia etti. Aytac Durak'ın yakınlarının işlettiği özel otobüsler için bazı hatlarda belediye otobüslerinin sayısının düşürdüğüne dikkat çekilirken 163,164 numaralı Küçükdikili -Turgut Özal ve Küçükdikili - Kurttepe hattındaki 10 tane belediye araç sayısının 5'e düşürüldüğü kaydedildi. Küçükdikili, sakinleri ise eskiden 18 dakikada bir gelen belediye araçlarının saate bir geldiğini vurgulayarak tepki gösterdi.

Yine Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın da sahipleri arasında olduğu bir güvenlik şirketindeki çalışanlarına 500 TL ödenirken belediye ve belediye bağlı şirketlere çalışanların yüksek oranda fatura edildiği iddialar arasında yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, sözleşmeli çalışan belediye otobüs şoförlerinin maaşlarının düşürüldüğünü doğruladı. Tuncel, "Otobüs işletme müdürlüğündeki yetkililerle görüştüm. Şoförlerin maaşları bir kaç ay önce düşürülmüş." dedi. Tuncel, Altın Koza şirketinde çalışan personelin Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait televizyonunda çalıştırıldığı yönündeki iddiaların İçişleri Bakanlığı müfettişlerince incelemeye alındığını söyledi. Tuncel, akaryakıt temini konusunda da inceleme başlattığını duyurdu. Belediye çalışanlarının çeşitli iddialarla kendisine de geldiğini vurgulayan Tuncel, "Vatandaşlarımız ve belediye çalışanları bazı iddialarla şikayette bulunuyor. Bu ihbar ve iddialar için inceleme başlattık." dedi.

Adana'da otobüs işletmeciliğinde yaklaşık 480 şoför bulunuyor. Kadrolu şoförlere aylık 2 bin 300 TL ödeniyor. Sözleşmelilerin ise bin 600 TL olan maaşı 2 buçuk ay önce bin 100 TL'ye düşürüldü. Buna rağmen belediye çalışanları 2 buçuk aydır maaş alamıyor. Kadrolu personelin ise belediye de 8 aydır mesai ücreti ve ikramiyesi ödenmiyor. Diğer taraftan isimlerinin açıklamak istemeyen belediye şoförleri ev ve araç almak için kredi çektiklerini ve ödenmeyen maaşları nedeniyle borçlarını ödemekte güçlük çektiklerini anlattı.

Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak ise söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber