Adana Belediyesi'nde çevik kuvvet önlemi alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2010 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aytaç Durak'ın görevden alınmasının ardından başkanlık makamına mühür vurulan Adana Büyükşehir Belediyesi'nde, çevik kuvvet ve sivil polisler önlem aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde dün başlayan çevik kuvvet nöbeti ve sivil polis nöbeti bugün de devam etti. Sivil polisler makam odasına kimseyi yaklaştırmazken, çevik kuvvet polisleri ise belediye önünde uzun namlulu silahlarla nöbet tuttu.

Durak, düzenlediği basın toplantısında görevinden alındıktan sonra makamının mühürlenmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Az önce bir telefonda çok kıdemli bir vali aradı. 'Türkiye olağanüstü günler yaşıyor' dedi. 'Olacak iş değil diyor' sayın vali. Yani benim makamım mühürlendi. Sanki kanun kaçağıyım, odada da eroin var. Kanunsuz işler yapılıyor" diye cevap verdi.

Durak, belediye binasında çevik kuvvet polisinin tedbir aldığının hatırlatılması üzerine de, "Bu durumu sizlerin yorumuna bırakıyorum" dedi.

Durak, görevden alındıktan sonra bugün kendi yerine geçen ancak daha önce Durak'ın koltuğuna oturmayacağını belirten Mustafa Tuncel hakkındaki sorulara ise yanıt vermedi. Öğlen saatlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in belediyeye gelmesiyle birlikte mühür, polis nezaretinde kırıldı. Basın mensuplarına şimdi açıklama yapmayacağını belirten Tuncel, perşembe günü başkanlık seçiminde konuşacağını, basın danışmanları aracılığıyla söyledi.

Adanalılar ise Durak'ın görevden alınması ve polislerin belediyeyi beklemesi konusunda ikiye ayrıldı. Bazı vatandaşlar yapılanların doğru olduğunu belirtirken bazıları da yapılanların yanlış olduğunu anlatarak, "Yapılanlar Durak'ın yapmış olduğu hizmetin karşılığı değildir. Durak yıllardır Adana'ya hizmet etti. Belediyeyi polis beklememeliydi" dediler. Bazı Adanalılar ise Durak'a artık birisinin "dur" demesinin zamanı geldiğini belirterek, "Bir yanlış yapıldığı için belediyeyi polis beklemekte. Bunda anormal bir şey yok. Durak artık kenara çekilmeli" diye konuştular.

FATİH KEÇE - MUSTAFA BAYAR - HASAN METİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber