Polis babanın komiser oğlu da aynı yaşta öldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veli SARIBOĞA

Başkomiser Mehmet Ede, 32 yaşında kanserden ölen baba mesleğini seçmişti. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdiğinde babasının öldüğü yaştaydı

İstanbul'da birçok başarılı operasyona imza atan Başkomiser Mehmet Ede'nin hayatı, gözaltına aldığı uyuşturucu kaçakçısı kaçınca alt üst oldu. Olaydan sorumlu tutulup 1 ay cezaevinde kaldı. 2 ay önce beraat eden Ede tekrar mesleğine döneceği günü beklerken 28 Mart günü, Zeytinburnu sahilinde, bir otomobilin takla atarak kendi otomobilinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybettiğinde 32 yaşındaydı. Tıpkı kendisi 6 yaşındayken kanserden ölen polis babası gibi... İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Mehmet Ede, babası Vedat Ede yakalandığı kanser hastalığı sonucu ölünce, kız kardeşi ve ablasıyla yetim kaldı.

29 TAKDİRNAMESİ VAR

Anne Aysel Ede, iki kızına ve oğlu Mehmet'e hem annelik hem de babalık yaptı. Mehmet, babasına olan özlemini 14 yaşında iken 1992'de giydiği Polis Koleji üniformasıyla gidermeye çalıştı. Ede, 2000'de akademiden komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı. Amirlerinin takdirini kazanan Ede, 1 yıl sonra İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ne atandı. Bir çok başarılı operasyona imza atan Ede 2008'de başkomiser oldu. Başarılı çalışmaları nedeniyle 29 takdirname, 226 maaş taltifi ile ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber