Google: Türkler interneti çok sevdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2010 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Google Adwords Seminer Leader Yöneticisi Aslıhan Ulutaş, Türkiye'nin internet kullanımda dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Ulutaş, "Türkler interneti ve internet kullanmayı çok sevdi." dedi.

Dünyanın en büyük arama motoru kabul edilen Google, internet reklamcılığının dünü, bugünü ve geleceğini Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) anlattı. Google Adwords Seminer Leader Yöneticisi Aslıhan Ulutaş, dünyada dijital bir hayatın yaşandığına dikkati çekti. İnternet kullanıcılarının sayısının yaklaşık 1,7 milyarı bulduğunu aktaran Ulutaş, "Günlük ortalama olarak 1,53 milyar Google araması gerçekleştiriliyor. Günlük gönderilen e-postaların sayısı 183 milyara ulaştı. Bu rakamlar da bize gösteriyor ki dünya artık ciddi bir internet kullanıcısı durumuna geldi." diye konuştu.

AYDA 32 SAATİMİZ İNTERNETTE GEÇİYOR

Türkiye'nin dünya üzerindeki en önemli internet kullanımı potansiyellerinden biri olduğunu aktaran Ulutaş, yaklaşık 28,7 milyon insanın aktif internet kullanıcısı olduğunu açıkladı. Türkiye'de her internet kullanıcısının ayda ortalama olarak 32 saatini bilgisayar başında geçirdiğini kaydeden Ulutaş, bu insanların yüzde 11,6'sının ise internetten alışveriş yaptığının altını çizdi.

Türkiye'deki internet reklamcılığının her yıl yüzde 33'lük bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Aslıhan Ulutaş, şöyle konuştu: "Türkiye, internet reklamcılığı sektörü için çok büyük bir pazar. Yıllık 500 milyon dolarlık bir e-ticaret hacmi var. Büyük firmalar internet reklamcılığının önemini çoktan fark etti. Bizim amacımız ise artık ülke genelindeki KOBİ ölçekli firmaların da bu alandan yararlanmalarını sağlamak. Google, internet reklamcılığında yüzde 98'lik aranma oranı ile ilk sıradaki yerini koruyor. Türkiye, internet kullanımında Avrupa'da birinci, dünyada 5. sırada yer alıyor. Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook kullanımında ise Türkiye 3. sırada yer alıyor."

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm ise dünyanın girdiği hızlı iletişim ve teknoloji çağında geri kalmamak adına tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Eskiden birçok şirketin televizyon, gazete, radyo gibi araçları kullanarak potansiyel müşterilerine ulaşmaya çalıştığını kaydeden Özüm, bugün daha etkin ve ölçülebilir olan internet üzerinden reklamcılığın yaygın hale geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber