MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı görüş yazısını değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yönetici atamadaki değişikliğin farkında değil? haberimizde gündeme getirdiğimiz görüş yazısındaki yanlışlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı düzeltti

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10/06/2010 tarih ve 1390 sayılı ve ?Yönetici atama? konulu yazılarında;

?5450 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5. Maddesinin son paragrafında belirtilen ?Devredilen personelin devirden önce görev yaptığı kurumlarda geçen hizmet süreleri Bakanlıkta geçmiş sayılır.? hükmü gereği, sağlık meslek liselerinde Sağlık Bakanlığına bağlı iken asaleten yöneticilik yapanların, bu yöneticilikleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında geçmiş gibi sayılarak, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticiliklerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 23. Maddesinde belirtilen Mayıs ve Haziran dönemlerinde yapılacak yönetici atamalarında aynı yönetmeliğin 25. Maddesine göre müracaatlarının alınarak değerlendirilmesi, sağlık meslek liselerine okul müdürü ataması yapılırken, aynı yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde belirtilen mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlar kapsamında değerlendirilmesi? açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10/06/2010 tarih ve 1390 sayılı ve ?Yönetici atama? konulu yazılarındaki ?..yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde belirtilen mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlar kapsamında değerlendirilmesi? açıklaması ?..yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlar kapsamında değerlendirilmesi? şeklinde anlaşılması gerektiğini vurgulamıştık. Haberimiz üzerine Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10/06/2010 tarih ve 1390 sayılı ve ?Yönetici atama? konulu yazılarındaki hatalı yeri aşağıdaki şekilde düzeltti.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber