Mustafa Sarıgül'e kızıp AK Parti'ye katıldılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye destek olacağını açıklamasından sonra büyük bir çatırdama yaşanan TDH'de, hareketin Nilüfer teşkilatından istifa eden 300 kişi AK Parti'ye katladı.Haberin galerisi için tıklayınDevlet Bakanı Faruk Çelik, parti kurmanın cesaret istediğini belirterek, "Türkiye'nin gücünün, sorumluluklarının ağırlığının altında eziliyorsanız sahneye çıkmayacaksınız" dedi.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül'ün parti kurmaktan vazgeçmesinin ardından Bursa'da TDH Nilüfer İlçe Teşkilatı'na kayıtlı 300 üye, istifa ederek AK Parti'ye geçti.

Düzenlenen törenle partiye katılan üyelere rozetlerini takan Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ve bu şekilde sonuna kadar yoluna devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'de muhalefet anlayışının çözüm üretmekten yana olmadığını belirten Çelik, "Siyaset demek millete hizmet demektir. Henüz siyasileşmemiş hareketlerde yetersizlik, partileşenlerde ise projesizlik var. Muhalefetin konumu, olaylara bakışı, yükseklere bakışı gelecek vaat etmelidir. Vatandaş, 'bu muhalefetten iktidar olur' demeli. Bu olursa ülkede daha fazla istikrar ve demokrasi olur. Ancak Türkiye'nin hastalığı ne yapmak istemediğini, nereye gideceğini bilemeyen bir muhalefettir. Demokrasi iktidarı ve muhalefeti ile birlikte olur. Türkiye'de muhalefet yapanlarda yetersizlik ve projesiz bir muhalefet var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtar olma şansının bile olmadığını söyleyen Çelik, başbakanın arkasına aldığı insanları yarı yolda bırakmadığını söyledi. Çelik, "Parti kurmak cesaret ister. Türkiye'nin gücünün, sorumluluklarının ağırlığının altında eziliyorsanız sahneye çıkmayacaksınız. Siyaset zor iştir. Ezilmemektir asıl olan. Türkiye'de yaşanan olaylarla muhalefetin ortaya koyduğu ifadeler arasında çözüme yönelik bir söylem göremiyoruz. Hiçbir soruna muhalefet parmak basamadı. Son zamanlarda ana

muhalefette değişmeler oldu. Ancak estetikçiye giderek sadece dış görünüşü değiştirip, işin özünde bir değişiklik yapamıyorsanız bir şey elde edemezsiniz. İktidara problemlerin çözümüne ilişkin projeler sunacaksınız. Ya da biz sorun varsa bu böyle çözülür diyeceksiniz. Ancak böyle bir muhalefet anlayışı Türkiye'de yok" ifadelerini kullandı.

Bursa'da muhalefetin çıkıp, bir yanlışlarını ortaya koyamadığını belirten Çelik, yapılacak yatırımlara muhalefetin karşı çıktığını söyledi. Adalet Sarayı, Esnaf Sitesi Sağlık Kompleksi gibi yatırımlara muhalefetin karşı çıktığını ifade eden Çelik, Bursa'nın büyüdüğünü ve gelişen yatırımlara ihtiyacının olduğunu belirtti.

Çelik, konuşmasının ardından parti teşkilatına katılanlara AK Parti rozeti taktı.

Törene AK Parti milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber