Memur Sen: Anayasa değişikliği paketine evet diyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2010 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa değişikliği paketine ''evet'' diyeceklerini ve milletin de ''evet'' demesini isteyeceklerini söyledi.

Memur-Sen tarafından Mardin Yay Grand Oteli'nde düzenlenen iki günlük ''Terör, referandum ve demokratikleşme'' çalıştayı sonuç bildirgesini Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu okudu.

Gündoğdu, ülkenin birliğini ve dirliğini yok etmek, büyümesini ve gelişmesini engellemek, medeniyet köklerinin inşa ettiği kardeşlik iklimini bozmak isteyenlere, bu ülkede 81 Mardin, 81 Sakarya, 81 Burdur, 81 Niğde, 81 Diyarbakır, 81 Trabzon olduğunu hatırlatmak için Mardin'de bulunduklarını belirtti.

-''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNE EVET DİYECEĞİZ''-

Gündoğdu, topyekün Anayasa değişikliğini istediklerini, referandum paketinde lüzumsuz olan hiçbir şeyin olmadığını bildirdi.

Anayasa Mahkemesi, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, YAŞ, Milli Güvenlik Kurulu ve YÖK'ün darbe ürünü kurumlar olduğunu ve bu kurumların vesayetin kurumsallaşmasını sağlamaya çalışan, milletin iradesini etkisiz kılan kurumlar olduğunu savunan Gündoğdu, şöyle dedi:

''Bugün önümüzde referandum paketi var. Bu paketi son 50 yılın milletin kendi geleceği ile ilgili ilk kez söz sahibi olduğu bir fırsat olarak görüyoruz. Tıpkı ergenekon terör örgütü olayının üzerine gidilmesini, son 30 yılın en önemli fırsatı, davası olarak gördüğümüz gibi. 12 Eylül, darbecilerin kirlettiği bir gün olmuştu. Milletin darbecileri birlikte temizlediği bir gün olacak. Bu çerçevede 12 Eylül 1980'de demokrasisi üzerine vesayet, iradesi üzerine velayet konan bu milletin özgürleşmesinin, Devletin sivilleşmesinin, Anayasa yargısının yasama erkinin, idari yargının yürütme erkinin alanına taciz etmemesinin zeminini hazırlayacağına inandığımız Anayasa değişikliği paketine 'evet' diyeceğiz, milletimizin de 'evet' demesini isteyeceğiz. Çünkü, 12 Eylül 2010, 12 Eylül 1980'de kurumsallaştırılan vesayetçi ve velayetçi zihniyetten kurtuluş günü olacaktır. İnanıyoruz ki, annelerin sadece güldüğü, şehit cenazelerinin olmadığı bir Türkiye isteyenler, 12 Eylül 2010'da sandığa giderek 'evet' diyecekler.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber