Akdağ:Doktor tavsiyesi olmadan internetten ilaç alıp kullanmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşları internetten ilaç almamaları konusunda uyardı. Akdağ, "Vatandaşımızın uyanık olması lazım. Bunun en kısası en kestirmesi vatandaşlarımız kendi doktorlarının tavsiyesi olmadan asla ilaç adı altında bitkisel madde adı altında hiçbir maddeyi kullanmasınlar." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) toplantısı öncesinde zayıflama haplarıyla ilgili soruları cevapladı. İnternetten vatandaşların ilaç niyetine ürünler aldığını kaydeden Akdağ, Tarım Bakanlığı ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın ciddi çalışmalar yaptığını dile getirdi. Bu çalışmalara bir yenisini ekleyip bitkisel ilaçlarla ilgili çalışma yapacaklarının altını çizen Akdağ, "İnternet yoluyla yapılan satışların kontrolü gerçekten güç. Dolayısıyla vatandaşımızın uyanık olması lazım. Bunun en kısası en kestirmesi vatandaşlarımız kendi doktorlarının tavsiyesi olmadan asla ilaç adı altında bitkisel madde adı altında hiçbir maddeyi kullanmasınlar. Çünkü gerçekten zararlı sonuçları olabiliyor. Biz meseleyi takip ediyoruz. Birçok ilaç toplatıldı birçok ilacın ruhsatı iptal edildi. Ancak özellikle internet satışları itibariyle gerçekten iş zor. Kendileri çocukları için özellikle gençlerimizi de internetten ilaç kullanmayın. Şişmanlıkla ilgili bir meselemiz varsa doktorumuza gidelim doktorumuzun tavsiyesine uyalım." dedi.

"BAKANLIKTAN İZİN ALANLAR İLAÇ DEĞİL, GIDA TAKVİYESİ"

Tarım Bakanlığı'ndan ruhsat alan maddelerin ilaç olmadığına dikkat çeken Akdağ, "İlaç olarak asla satılamaz reklamları yapılamaz. Bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Tarım bakanlığının ruhsat verdiği maddeler aslında gıda takviyeleridir. Bunların ilaç olarak kullanılması kesinlikle mümkün değildir." değerlendirmesi yaptı.

Tam Gün yasasına ilişkin Danıştay'ın iptal ettiği basın açıklamasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Akdağ, itirazı yaptıklarını ifade ederek, Danıştay'ın kararını beklediklerini söyledi. Akdağ, Danıştay'ın Türk Tabipleri Birliği'nin talebine 1 gün içinde cevap verdiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber