Referandum anketlerinde 'evet' oranları hızla yükseliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2010 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referanduma sayılı günler kala ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Ağustos ayında yapılan ankete göre, halkın 53,4'ü 'evet' oyu kullanırken, 46,6'sının 'hayır' dediği ortaya çıktı. Araştırmaya göre Temmuz ayına göre 'evet'lerin oranı yüzde 1,6 oranında arttı.

İktidar ile muhalefet arasında sert diyaloglara sahne olan referandum sürecinde son haftalara girildi. 12 Eylül tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği referandum oylaması için ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Ağustos ayında yapmış olduğu anketin sonucunu açıkladı.

Toplam 24 ilde 3 bin 561 kişi üzerinde yapılan referandum anketinin yüzde 25'i kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde gerçekleştirildi.

İktidar ve muhalefet partileri arasında kıyasıya devam eden 'evet' ve 'hayır' mücadelesinde, anket sonuçlarına göre 'evet' diyenlerin sayısında her geçen gün düzenli bir artış oldu. ANDY-AR'ın yapmış olduğu referandum anketinde de 'evet' diyenlerin oranı 48,4, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 41,1, kararsızların oranı ise 10,1 olduğu gözlendi. Bu oran kararsızlar dağıtıldıktan sonra oluşan tabloda, 'evet' diyeceklerin oranı bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak, yüzde 53,4'e yükseldiği ortaya çıktı. Hayır oranının ise yüzde 46,6 olduğu ortaya çıktı.

ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, referanduma kısa süre kala 4. anketlerini yaptıklarını aktardı. Bir önceki ankete göre, kararsız seçmenin bir bölümü de kararını verdiğini belirten Faruk Acar, "Geçtiğimiz ay 14,3 oranında olan kararsız seçmenler bu çalışmada yüzde 10,5'e düşmüş durumda. Anayasa değişikliğinin içeriğinden haberdar olmayanların oranı yüzde 54,6 olduğu karşımıza çıktı. Anayasa değişiklik paketinde en çok tartışılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Anayasa Mahkemesi ve parti kapatmaları zorlaştıracak maddeler gibi konuları bildiğini söyleyenlerin oranı ise 28,2 olarak saptandı. Kararsızlar da dağıtıldığında halkın 53,4'ü 'evet' oyu kullanırken, 46,6'sı pakete 'hayır' diyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber