İl milli eğitim, sorundan bihaber

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB son yıllarda tüm iş ve işlemleri elektronik ortamda yani e-okul sisteminden yapmaktadır. Kayıtları da e-okul sisteminden alan bakanlık Ortaöğretimle ilgili çalışmayı henüz tamamlamamıştır.

Ortaöğretim yani Liselere kayıt olan ve devam eden öğrencilerle ilgili işlemler yapılamamaktadır.

Nedir yapılamayan işlemler;

Bu yıl ilk kez 9.sınıfa kaydolan öğrencilerin kesin kayıtları yapılamadığından okulun öğrencisi olarak görülmemektedirler.

Nakil işlemleri yapılamamakta,

Hiçbir öğrenciye kayıtlı oldukları döneme ilişkin Öğrenci belgesi verilememekte,

Devam takibi yapılamamakta,

Devam takibi yapılamamakta deyince bir noktaya vurgu yapmak gerekmektedir. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü dün yazdığı bir yazıya göre öğrenci devamsızlıklarının 20 Eylül 2010 tarihi itibari ile girilmesini girmeyenler hakkında yasal işlem yapılacağını emretmektedir.

Okullar bu yazıyı gördükleri anda şaşkına dönmüşlerdir. Çünkü E-Okul sisteminde Ortaöğretimde 2010-2010 Öğretim yılı henüz açılmamıştır. Bu nedenle giriş yapmak da mümkün değildir.

Anlaşılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorunun okul müdürlükleri kaynaklı olmadığından bihaberdirler. İl MEM'in verdiği emri okullara gönderen İlçe Milli Eğitimleri ise alkışlamak gerekir(!)?

Bu durumdan okul müdürlükleri de muzdariptirler. Okulların açılmasının 2.haftasında olduğumuz halde Öğretmen atama sınavlarını yapmaya soyunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü e-okul sisteminde 2010-2011 Öğretim yılını henüz açamamıştır.

Sorunun bir an önce çözümlenmesini okul müdürlükleri de beklemektedirler?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber