Toplu taşıma aracını hissedecek ışıklar yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kente toplu taşıma aracını hissedecek ışıkların yapılacağını söyledi. Topbaş, "Biz bazı yerlere bariyer yapmak zorunda kalıyoruz, bunu doğru görmüyoruz. Çin Seddi bile mani olamamış bizim halkımıza." dedi.

Avrasya Maratonu ile ilgili basın toplantısında soruları cevaplayan Kadir Topbaş, İstanbul'un ulaşım sorununa değindi. "Şehirlerde toplu taşıma araçları ne kadar tercih ediliyorsa şehirler o kadar medenidir." diyen Topbaş, " Toplu taşıma konforluysa, hızlıysa tercih edilir. İstanbul Büyükşehir Belediye gelirlerinin Yüzde 55'i ulaşıma ayırdık. 6 yılı aşkın sürede 16.3 milyar TL gibi ciddi bir yatırım yaptık. Ulaşımla ilgili gelen bilgileri, mailleri değerlendiriyoruz. Bu kentte ciddi bir gelişim süreci yaşadık. Daha fazlasını bu şehir hak ediyor. Sistemi de doğru kullanmak zorundasınız. 4 şeritli yolunuz olsa 2 şeritle parklanmalar yapılıyorsa doğru kullanımdan bahsedilemez." diye konuştu.

Toplu taşıma aracını hissedecek ışıkların yapılacağını söyleyen Topbaş, "Biz bazı yerlerde bariyer yapmak zorunda kalıyoruz, bunu doğru görmüyoruz. Çin Seddi bile mani olmamış bizim halkımıza. Bunlar adım adım olarak düzelecek şeyler. Toplu taşıma aracı kullanımı arttı. Bunu verilerde görüyoruz. Toplu taşımayı daha tercih edilir hale getirmek için otobüs sayısı artırılıyor." ifadelerini kullandı.

Yağışlı havalarda yollarda oluşan su birikintilerine de değinen Topbaş, "Denize bu kadar yakın olan bir yerde su birikintisi olması doğal değil. Şehrin su birikintisi haritasını çıkarın. Bu noktalardaki birikme olmasın diye çalışmalar yapılıyor. Su birikintisi ciddi bir problem olmakta buna yönelik çalışmalar yapacağız. Yağmur sularını alabilecek tüneller de yapılabilir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber