İlk kez bir resmi lise İSO 9001-2000 belgesi aldı

Haber Giriş : 17 Mart 2005 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARTAL ANADOLU LİSESİ

Kartal Anadolu Lisesi; Kartal ilçesinde 1985 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Okulumuzda yabancı dil eğitimi Almanca olup, eğitim hem Alman, hem de konularında uzman Türk öğretmenler tarafından verilmektedir. Okulumuz her sene Almanya'dan öğrenci değişim programları kapsamında gelen Alman öğrencileri misafir ederken, yine bu programlar ile pek çok Türk öğrencinin de Almanya'ya gitmesini sağlamaktadır. Kartal Anadolu Lisesi üniversiteye hazırlıktaki başarısını da üniversiteye yerleştirme oranları sıralamasında İstanbul'da 13., tüm Türkiye genelinde ise 21. olarak göstermiştir.

Okulumuzun Kalite Belgesi alma süreci ise 30/03/2004 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü'ne "Kalite Yönetim Sistemi, Kalite Sistem Dökümantasyonu" eğitimi alma talebinde bulunmasıyla başlamıştır. Sözkonusu eğitim okulumuz yetkilileri tarafından 05-08/04/2004 tarihinde alınmıştır. Bu tarihten sonra okulumuzda bu sandartların sağlanması adına çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmaların gözlemlenmesi amacıyla 06/09/2004 tarihinde Enstitü tarafından ön tetkik yapılmış, verilen ön tetkik raporu doğrultusunda çalışmalar tamamlanmış ve 13-14/01/2005 tarihinde yapılan Belgelendirme Tetkiki neticesinde TSE tarafından 27/01/2005 tarihi ve 2942 karar numarası ile Kartal Anadolu Lisesi'ne TS-EN-ISO 9001:2000 Sistem Belgesi verilmesi kararlaştırılmıştır.

Tam kapsamı; "Orta Öğretimde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sunumu" olarak belirtilen bu eğitim ve belgelendirme sürecinde okul idarecileri:
- Kuruluş İçi Kalite Tetkiki
- Kalite Yönetim Sistemi
- Kalite Sistem Dökümantasyon
konularında eğitim alarak sertifikalandırılırken, öğretmenlerin tamamı ise "Müşteri Memnuniyeti " konulu eğitimlerle bilgilendirilmiştir.

Belgelendirme tetkikleri sırasında incelemeye tabi tutulan unsurları ise şöyle sıralayabiliriz:
- Dökümantasyon
- Yönetim
- Müşteri Odaklılık
- Kalite Politikası
- Planlama
- Sorumluluk, Yetki ve İletişim
- Kaynakların Sağlanması
- İnsan Kaynakları
- Altyapı
- Çalışma Ortamı
- Ürün Gerçekleştirmenin Planlaması
- Müşteri ile İlişkili Prosesler
- Satınalma
- Üretim ve Hizmetin Sağlanması (Sunulması)
- Ölçme, Analiz ve İyileştirme
- İzleme ve Ölçme
- Veri Analizi
- İyileştirme

Ayrıca tüm bu çalışmalar sırasında oluşturulan "Kartal Anadolu Lisesi Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı" ve "Kartal Anadolu Lisesi Organizasyon El Kitabı" ile de bu belgenin alınmasını sağlayan kalite unsurlarının okulumuz adına devamlılığı sağlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber