Hoca parası ve döner sermaye adı altında alınan paralar tarihe karışacak

Haber Giriş : 13 Aralık 2010 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Şubat 2011 tarihinden itibaren "hoca parası" ve "döner sermaye" adı altında alınan paralar tarihe karışacak...

Tam Gün Yasası, Anayasa Mahkemesi'ne takılmayan kısmıyla Şubat ayından itibaren üniversite hastanelerine yeni bir yapılandırma getirecek. Bu yapılandırma ile hastadan "döner sermaye" adı altında para alınmasının kaldırılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı, 2003 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde kamuoyonda "Hekimlere özel ve kamu ayrımı getiriyor" diye tanımlanan Tam Gün Yasası üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Hekimlere bu ayrımı getirmesinin yanısıra sağlık çalışanlarının hizmetine yönelik pekçok düzenleme getiren Tam Gün Yasasının bazı maddeleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz hafta gerekçeli karar yayınlandı ve Sağlık Bakanlığı kolları sıvadı. Bakanlık, gerekçeli karara göre yeni bir düzenleme yapacak.

Öte yandan, Tam Gün Yasasının düzenlemeye giren kısmı ise üniversite hastanelerini yakından ilgilendiriyor.

"Hoca Parası" Tarih Oluyor

1 Şubat 2011 tarihinden itibaren "hoca parası" ve "döner sermaye" adı altında alınan paralar tarihe karışacak gibi görünüyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuya ilişkin olarak, "Artık üniversite hastanesinde hoca parası, döner sermaye parası, hocanın parasını bugün yatır diye bir şey kalmadı. Şurada ne kaldı, eli kulağında, bir sene süre verilmişti. 1 sene Şubat'ın başında başlayacak" dedi.(TRT)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber