Hırsız, kendisini yakalayan polisin yüzünü kesti

Haber Giriş : 19 Aralık 2010 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bir gecede 4 aracı soyan, 4 araca da zarar veren 28 yaşındaki Gurbet D., kendisini yakalayan polis memurunu yüzünden bıçakla yaraladı. Güçlükle etkisiz hale getirilen Gurbet D. gözaltına alınırken, asker firarisi olduğu da ortaya çıktı.

Tolunay DUMAN

Yeni Mahalle ile Yeşilyurt mahallelerinde gece yağmurun yağmasını ve elektriklerin kesik olmasını fırsat bilen Gurbet D., saat 01.00 ile 05.00 arasında 4 aracın teyp ve hoparlörlerini çalıp, 4 araca da camlarını kırarak zarar verdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Amirliği'ne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri, iki mahallede çalışma başlattı.

Mahalleyi abluka altına alan polis, verilen eşkal üzerine çevrede geniş çaplı arama yaptı. Hırsızlık Bürosu'nda görev yapan polis memuru Yakup T., yolda şüpheli tavırlarla yürüyen Gurbet D.'yi durdurup kimlik sormak istedi. Bu sırada şüpheli kaçmaya başladı. Şüpheliyi kovalayarak yakalayan polis memuru kelepçe takmak isterken, şüpheli bu sırada, üzerinden çıkardığı bıçağı rastgele salladı.

YARA ALMASINA RAĞMEN ZANLIYI YAKALADI

Yaşanan arbedede polis memuru, yüzüne aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kaldı. Buna rağmen şüpheliyi bırakmayan polis, kaçmasına izin vermediği zanlıyı bir süre sonra olay yerine gelen arkadaşlarına teslim etti.

Yüzünden yaralanan memur, çağrılan ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan müdahalenin ardından ameliyat edilen polis memurunun durumunun iyi olduğu ancak yüzünde derin kesik izi bulunduğu belirtildi.

Çaldığı hoparlör, teyp gibi malzemeler üzerinden çıkan Gurbet D. ise gözaltına alınarak Tarsus Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan araştırmada Gurbet D.'nin 21 suçtan sabıkasının bulunduğu ve 2 yıl önce İzmir'in Buca İlçesi'nde askerlik yaparken firar ettiği anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber