TRT'den 'sınavda hile' iddialarına yanıt

Haber Giriş : 24 Aralık 2010 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum, ''TRT sınavlarına gölge düşürmek isteyenler, büyük bir hezeyan içindedirler'' ifadesini kullandı.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin 24/12/2010 tarihli nüshasında TRT Kurumunun açtığı giriş sınavlarına ilişkin gerçek dışı, küçük düşüren iftira niteliği taşıyan beyanlara yer verildiği bildirildi.

Açıklamada, daha önce defaatle ifade edildiği gibi TRT'nin açtığı giriş sınavlarının tamamen kurumsal ve genel mevzuat hükümlerine göre gerçekleştiği belirtilerek, Türkiye'de ses ve kamera kaydının yanı sıra, soruların kura yöntemi ile belirlenmesi yöntemi ile ''bir ilke'' imza atıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''27 Kasımda kurum adına Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınav, sınavdaki soru adetinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygunluk arz etmemesi sebebiyle; bizzat kurum tarafından iptal edilmiş olup, bu iptal işleminde kurumsal irade dışında herhangi bir etken söz konusu olmamıştır.

Anılan sınav, 18 Aralık 2010 tarihinde yeniden yapılmış, 29 Aralık tarihinden itibaren de 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü-mülakat aşaması gerçekleştirilecektir.

Sınav sonuçlarının adaylar dışında hiç kimse tarafından öğrenilemeyeceği iddiası da büyük bir hezeyandır. TRT sınavlarına gölge düşürmek isteyenler, büyük bir hezeyan içindedirler. Bu iddiayı ortaya atanların kurumun ilan panosuna bakma ihtiyacı hissetmeyecek kadar saplantılı oldukları kuşkusuzdur.

Çünkü tüm sınav sonuçları merkez hizmet binası ilan panosunda ilan edilmiştir. İnternet ortamındaki ilanlarda ise diğer kamu kuruluşlarında uygulanan yöntem uygulanmıştır. Sınavların her aşaması www.trt.net.tr adresi ile tüm kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.''

TRT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber