Telefon sapıklarına telekom darbesi

Haber Giriş : 28 Mart 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya İtfaiyesi, Telekom'la yaptığı anlaşmayla rahat bir nefes almaya hazırlanıyor. Günde 150 ila 400 asılsız ihbar ve fantezi telefonları alan Antalya İtfaiyesi, Telekom'la yapılan anlaşmayla gizli numaraları tespit ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Gelen telefonları anında değerlendiren itfaiye ekipleri, verilen adrese gittiklerinde çoğu kez asılsız ihbarla karşılaştıklarını söyledi. Asılsız ihbarları teyit etmeye zaman bulamadıklarını ifade eden santral memuru Hüseyin Bütgül, "Asılsız ihbar yapan vatandaşlar, itfaiyenin ücretsiz üç hattını meşgul ederek gerçekten ihbar yapacak olan kişileri de engelliyorlar.

Kurumu oyalayarak zarar etmesine neden olan bu kişilerin numaraları tespit edilerek artık savcılığa verilecek, bizde rahat bir nefes alacağız" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu da, yıllardır arayan kişilere sıcak davranmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Vatandaşlar itfaiyeyi arayarak eğlenmeye çalışıyorlar. Fakat bunu alışkanlık haline getirdikleri için bizi oyalamanın yanı sıra gerçek ihbar verecek olanları da engellemiş oluyorlar" diye konuştu.

Telekom'la yaptıkları anlaşmayla gizli numaraları rahatlıkla tespit edebileceklerini belirten Uslu, "Asılsız ihbar ve fantezi için arayanları ilk önce uyaracağız. Uyarılara uymayanları numaralarıyla birlikte savcılığa şikayet edeceğiz" dedi.

Daire Başkanı Uslu, yeni TCK ile bu kişilerin ağır cezalar alacağını hatırlatarak, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber