Denizli'de eğitime 16,5 milyon lira destek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2011 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de hayırseverlerin eğitime verdiği destek aralıksız sürüyor. Bugüne kadar kente 150'den fazla eğitim kurumu kazandıran hayırseverler, dün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde dört okul ve bir pansiyon yapımı için protokol imzaladı. Dört okul ve bir pansiyonun toplam maliyetinin 16.5 milyon lira olacağı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından 4 milyon lira harcanarak yaptırdığı Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışından sonra okul binasında dört yeni okul ve bir pansiyonun yapım protokolü imzalandı. Protokole imzaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayırseverler ve Vali Yavuz Erkmen attı.

Denizlili işadamı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, memleketi Babadağ'a babası Hacı Mehmet Zorlu'nun adını taşıyacak 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıracak. Okul, Hacı Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yaptırılacak. Denizli Belediyesi ve Denizli İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür Derneği tarafından yaptırılacak Denizli Merkez İmam Hatip Lisesi ise 24 derslikli olacak.

Kaklık Belediye Başkanlığı ve Kaklık İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından yaptırılacak Kaklık İlköğretim Okulu ise 18 derslikli olarak inşa edilecek.

Orhan- Cedide Abalıoğlu çifti tarafından yaptırılacak ve Cedide Abalıoğlu'nun adını alacak Engelliler İlköğretim Okulu için ise özel proje hazırlanacak. 200 kişilik öğrenci pansiyonu da Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yaptırılacak.

16.5 MİLYON LİRA

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, dört okul ve bir pansiyonun yapımına hayırseverler tarafından 16.5 milyon liralık katkı konulacağını, Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımına kısa sürede başlanacağı, diğer okullar ve pansiyon için çalışmaların başladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber