İşsizliğe çözüm önerisi: Haftalık çalışma süresi 40 saate indirilsin

Haber Giriş : 29 Mart 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı çalışmada, haftalık çalışma süresinin 40 saatle sınırlandırılmasıyla yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanabileceğini ifade edildi.

Konfederasyondan yapılan açıklamada, dünyanın birçok ülkesinde çalışma sürelerinin azaltılması ve fazla mesailerin kaldırılmasıyla, yeni istihdam imkanları yaratılmaya çalışıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, Avrupa'nın birçok ülkesinde haftalık çalışma süresinin 35 saate indirildiği dile getirilirken, Fransa'da haftalık çalışma süresinin 43 saatten 35 saate indirilmesiyle yaklaşık 650 bin kişiye iş imkanı sağlandığı bildirildi.

Türkiye'de ILO verilerine göre haftalık çalışma süresinin 46.5, normal çalışma süresinin ise 40 saat olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Türkiye Kamu-Sen ARGE Merkezi'nce yapılan bir araştırmada haftalık fiili çalışma süresinin 56 saate kadar çıktığının belirlendiği ifade edildi.

Avrupa'da çalışma süresinin azaltılmasının Türkiye içinde düşünülebileceği belirtilen açıklamada, en azından fazla mesailerin sınırlandırılması ile çalışanların hem sosyal faaliyetlere zaman ayırmasının sağlanacağı, hem de yeni iş imkanları yaratılabileceği kaydedildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber