Spor yapmayan öğrenci kalmayacak

Haber Giriş : 29 Mart 2005 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, UNESCO'nun 2005 yılını 'Dünya Spor ve Beden Eğitimi Yılı' olarak ilan etmesi nedeniyle aldığı bir kararla tüm okullarda sportif etkinliklerin artırılmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nca tüm öğretim kurumlarına bir genelge gönderdi ve öğrencilerin serbest zamanlarında beden eğitimi ve spor etkinliklerine katılımlarının sağlanmasında ve ilgili sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve gençlik ve spor müdürlükleriyle işbirliği yapmaları gerektiğine dikkat çekildi. Beden Eğitimi ve Spor'un her yaştaki kişiler için büyük önem taşıdığı vurgulanan genelgede, 'Yaşam boyu spor alışkanlığının küçük yaşlarda başlayıp, geliştirilmesi ve benimsenmesi gereken bir yaşam biçiminin öğrencilere kazandırılması'nın amaçlandığı belirtildi.

Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı Ali Eker, 81 il valiliği kanalıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, idarenin sportif alanlara daha fazla önem verilmesi vurgulandı. Başkan Eker, UNESCO'nun 2005 yılını 'Dünya Beden Eğitimi ve Spor Yılı' olarak ilan etmesi çerçevesinde idarecilerin 2005 yılında neler yapmalarına gerektiğine ilişkin şu konulara değindi:

"- Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın stadyum törenlerinde yer alan fon gösterilerinde Beden Eğitimi ve Spor ile ilgili fon panolarına yer verilecek.
- Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın stadyum dışı etkinliklerinde beden eğitimi ve spor yapmaya öğrencilerimiz teşfik eden organizasyonlar oluşturulacak.
- Her derece ve türdeki okulların spor kulübü faaliyetlerinde öğrencilerin ilgi duyduğu bir spor branşına yönlendirilmeli ve ders dışındaki etkinliklere aktif olarak katılımları sağlanmalı
- Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve gençlik ve spor müdürlükleriyle işbirliğine gidilecek.
- Sporun öneminin anlatıldığı ve sporun yaygınlaştırılması için okullarda afiş ve panolardan oluşan köşeler oluşturulacak."
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber