Özcan: Dumansız Kampüs, sigarayı yasaklayan değil, içmemeyi teşvik eden bir proje

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 'Dumansız Kampüs Projesi'nin sigarayı yasaklayan değil, öğrencileri sigara içmemeye teşvik eden, sigaranın zararlarını göstererek onları bu faaliyetten uzak tutmayı amaçlayan bir proje olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bilkent Üniversitesi'ndeki Öğrenci Konseyleri Genel Kurulu'na katıldı. Özcan, burada yaptığı konuşmada, Dumansız Kampüs Projesi'ni gerçek bir başarı olarak gördüğünü söyledi. Özcan, ?Üniversitelerde çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bu proje öğrencilerimizi sigaradan yasaklama türünden bir proje değil. Tam tersine onları sigara içmemeye teşvik eden, sigara içmemenin zararlarını göstererek onları bu faaliyetten uzak tutmayı amaçlayan bir projedir. Sonuna eklenen teşvikler de öğrencileri bu yönde etkileyecek teşviklerdir.? diye konuştu.

Projeyi çok önemsediğini kaydeden Özcan, üniversitelerdeki bu projenin ortaöğretim kurumlarında da uygulanması temennisinde bulundu. Özcan, ?Oralarda da hem sigara hem alışkanlık yapan madde kullanımı gibi hiç istemediğimiz sorunlar mevcut. Belki orada da olumlu bir etkisini görmek mevcut.? dedi.

Özcan, Dumansız Kampüs gibi başarılı projelerin yakın zamanda artacağına inandığını söyledi.

?Öğrenciler liseden donanımlı gelmiyor' şeklideki şikâyetleri anımsatan Özcan, ?Yani üniversitenin amacı ne hocam? Öğrenci yetiştirmek değil mi? Eğer yetişmemişse öğrenci, bir iki aylık hızlı ders koyarsın? Bu öğrencinin seviyesini o dersin gerektirdiği seviyeye yükseltmek demek. Üniversite bunu yapmayacaksa ne yapacak bilmiyorum. Böyle şikâyetler duymak çok rahatsız edici bir durum.? dedi. Özcan, benzer uygulamaların yurt dışında yapıldığını aktardı.

Özcan, sınavsız girilen okullarda büyük bir başarı elde edilemeyeceğini kaydederek, ?Öğrencilerin bu okulları, başka amaçlar için kullandıklarını iddia ediyoruz.? ifadesini kullandı.

Katsayı konusunda başka bir çalışma yapılmadığını dile getiren Özcan, ?Şu anda katsayı makul bir seviyede. Çalışkan öğrenciler, aradaki farkı kapatıp, istedikleri bölüme geçebilirler.? şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, konuşmasında iletişimin tüm sorunları çözeceği mesajını da verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber