Vergi dairesi müdür yardımcılığı ve şef kadroları yeniden ihdas edildi

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Gelir İdaresi Yasa Tasarı üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon, tasarıyla kaldırılan vergi dairesi müdür yardımcılığı ve şef kadrolarını yeniden ihdas etti.

Alt komisyon çalışmalarında CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında bir uzlaşma sağlanamadı. Müdür yardımcısı ve şef kadrolarının ihdasının dışında tasarının dili üzerinde de değişiklikler yapıldı.

CHP Trabzon Milletvekili ve alt komisyon üyesi Akif Hamzaçebi, vergi yükünün OECD ortalamalarına geldiği Türkiye'de bu yükün dağılımının son derece adaletsiz olduğunu öne sürdü.

Hükümetin TBMM'ye sunduğu Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın Türkiye'nin ihtiyacı olan, sorunlara çözüm üreten, vergi yükünün adil dağılımı için gerekli olan güçlü gelir idaresinin çok uzağında kaldığını ileri süren Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Yürürlükteki düzenlemelere göre, Gelirler Genel Müdürlüğü kendi bünyesindeki denetim elemanlarının vergi incelemesi ve diğer vergi denetimlerini planlayabilirken tasarı, bu yetkiyi Gelirler Genel Müdürlüğü'nden alarak Maliye Bakanlığı'na vermektedir. Bu düzenleme, Gelirler Genel Müdürlüğü'nü bugünkü konumundan geriye götürmekte ve onu güçsüzleştirmektedir."

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber