İlköğretime de özel yurt geliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Mart 2011 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, özel yurtlarda kalabilecek öğrencilerin kapsamını genişletiyor. İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri de bundan böyle "ortaöğretim yurtlarında barınabilecek.

Konuyla ilgili düzenleme 24 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, "İhtiyaç olması ve açık kapasite bulunması hallerinde, ders yılı ile sınırlı olmak üzere, yükseköğretim yurtlarında ortaöğretim öğrencileri, ortaöğretim yurtlarında ise yükseköğrenim öğrencileri veya ilköğretim 6,7 ve 8'inci sınıf öğrencileri barınabilir" ifadesi yer aldı.

AYRI BANYO VE TUVALET

Yönetmelikte, "Farklı seviyede öğrenci gruplarının yurtta barındırılması halinde yurdun faaliyet göstereceği binanın fiziki durumunun hizmete uygun olması, her öğrenci grubunun aynı binanın ayrı kat ve bloklarında yerleştirilmeleri, giriş ve çıkış kapıları ile banyo ve tuvaletlerin her öğrenci grubu için ayrı olması gerekir" denildi. Milli Eğitim Bakanlığı, bir süredir Yatılı ilköğretim Bölge Okulları'nm pansiyon bölümlerinde kalan öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözümü için çaba gösteriyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu pansiyonlarda yaşanan sıkıntıların basına yansıması üzerine yaptığı değerlendirmede, "Evinin yakınında yatılı okul var diye çocuğun yurtta kalmasının bir anlamı yok. Çocuklarımızın sıcak aile ortamında kalmasını istiyoruz. Bunun için taşıma sistemini geliştireceğiz" demişti. Bakanlığın bir yandan ilköğretim öğrencilerinin evlerde barınması için yaptığı çalışmalar diğer yandan özel yurtlara yönelik yaptığı bu değişiklik dikkat çekti.

Refika KARABACAK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber