Üst düzey 117 bürokrat , misyonerlik faaliyetleri ile ilişki içinde olabileceği gerekçesiyle mercek altına alındı.

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 06:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst düzey 117 bürokrat kişiyi, misyonerlik faaliyetleri ile doğrudan ve dolaylı ilişki içinde olabileceği gerekçesiyle mercek altına alındı.

BAŞBAKANLIK Takip Kurulu, devlet içinde üst düzey bürokraside görev yapan 117 kişiyi, misyonerlik faaliyetleri ile doğrudan ve dolaylı ilişki içinde olabileceği gerekçesiyle mercek altına aldı. Kurul, 117 bürokratın ismini bu aşamada açıklamıyor. Başbakanlık Takip Kurulu'nun inceleme başlattığı üst düzey bürokratlar, emri altında çalıştırdığı memurlara misyonerlik propagandası yapıyor, ayrıca içinde 100'er dolar bulunan İncil hediye ediyor.

Milli Güvenlik Kurulu'nun misyonerlik faaliyetleriyle ilgili rahatsızlığı nedeniyle başlayan soruşturmalar, 117 üst düzey bürokratın misyonerlik faaliyetleri ile ilgisi olabileceğini ortaya koydu. Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan, konuyla ilgili olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bilgi verdi ve "Türkiye'nin rejimini tehdit eden tüm misyonerlik faaliyetlerini Başbakanlık Takip Kurulu'nda izlemeye aldık" dedi. Başbakanlık Takip Kurulu, 28 Şubat sürecinde devlet içindeki irticai kadrolaşmaları takip etmek için kurulmuştu.

Faaliyetleri yoğunlaştı
TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun çağrısı üzerine geçtiğimiz hafta TBMM'ye gelen Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan, komisyon üyelerini bu konuda bilgilendirdi. Üçcan'ın verdiği bilgiye göre misyonerler, İncil içine 100'er dolar koyarak vatandaşlara dağıtıyor ve din değiştirmelerini sağlamaya çalışıyorlar.

Misyonerlere sıkı takip
Üçcan, Kurul'un misyonerlik faaliyetlerini yakın takibe aldığını belirtirken, Hıristiyanlar'ın, Süryaniler'in ve Yahova Şahitleri'nin son günlerde faaliyetlerine hız verdiğini ifade etti. Üçcan, Başbakanlık Takip Kurulu'nun bugüne kadar 74 toplantı yaptığını, toplantılarda öncelikli olarak irticayla mücadele konusunda gelinen noktanın, değerlendirmelerin ve özel inceleme konularının ele alındığını söyledi.

Müsteşar Üçcan devlet içinde irticai
kadrolaşmanın yanı sıra misyonerlik faaliyetlerinin de hız kazandığını, Hıristiyanlar'ın, Süryaniler'in, Yahova Şahitleri'nin, bazı üst düzey bürokratları saflarına çekmeyi başardığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'de misyonerlik faliyetlerini de gündemimize dahil ettik. Her ay o konudaki gelişmeler kurula getiriliyor. Misyonerlik daha önce arızi olarak konuşuluyormuş. Şimdi Türkiye'nin rejimini tehdit eden faaliyetler olarak izleniyor. Türkiye'de misyonerlik faaliyeti yapanlarla, kendi fikrini empoze etmeye çalışanlarla ve rejime karşı faaliyet içinde olanlarla ilgili araştırma yapılıyor."

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber