Maliye çalışanları dört ilde iş bıraktı

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADIYAMAN: Adıyaman'da maliye çalışanları, Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılanması'yla ilgili yasa tasarısını protesto etmek için bugün yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.
KESK'e bağlı Büro Emekcileri Sendikası (BES) tarafından Adıyaman defterdarlık binası önünde davul zurna eşliğinde halaylar çeken maliye çalışanları, yarım günlük iş bıraktı. BES Adıyaman Temsilcisi Recep Göncü, çalışanların haklarını ellerinden alacak olan bu yasaların meclis tarafından kabul edilmemesi gerektiğini belirterek, "Gelir İdare Yasası, Sosyal Güvenlik Yasası ve Kamu İdare Yasası 20 bin maliye çalışanın işine son verilmesi anlamına geliyor. Ayrıca müdür, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının ise yok olmasına neden olacak.Tüm Türkiye'de bu eylemlerimizi sürdürüyoruz. Meclisten bu yasaların hemen geri çekilmesi çağrısını yapıyoruz" dedi.

ADANA (İHA) - Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'na tepki için kurumlarda önceki gün işi yavaşlatma eylemi yapan, dün de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı'na yürüyen maliye çalışanları bugün de eylemlerine devam ettiler.
5 Ocak Vergi Dairesi önünde toplanan memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekerek hükümeti protesto ettiler. Memurların protesto eylemi nedeniyle vergi dairelerinde hizmet verilmedi. Eylemden habersiz olarak gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı.
Maliye çalışanlarının yarın işbaşı yapması bekleniyor.

ŞANLIURFA (İHA) - Büro Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi, Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılanması'yla ilgili yasa tasarısını protesto etmek için bugün yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Şanlıurfa Defterdarlığı'nda yarım gün iş bırakan sendika üyeleri, öğlen saatlerinde yapılan basın açıklamasıyla eylemlerine son verdi.
Şanlıurfa Defterdarlığı önünde basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Seyarcı, Gelir İdaresi Yasası ve diğer yasa tasarılarıyla ilgili mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Başkan Ahmet Seyarcı, "Maliye emekçilerinin ünvanda yükselmelerinin önündeki engeller hala mevcudiyetini korumakta, vergi dairelerinin tanımlanmadığı ve taşra teşkilatına ilişkin her hangi bir düzenlemede söz konusu olmadığı, mevcut personelin kadro durumunun da ne olacağı konusundaki belirsizlik ve maliye çalışanları tasfiye etme tutumu devam etmektedir" dedi.
Hükümetten 5 maddelik talepleri olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Seyarcı, iş güvencesinin sağlanması, kadro sayısının artırılması, toplam kalite ve performans yönetimi uygulamalarından vazgeçilmesini istedi.
Sendika üyeleri yarım günlük eylemlerini davul-zurna eşliğinde yaptıkları basın açıklamasıyla sona erdirdiler.

KONYA - Konya'da, Maliye Bakanlığı çalışanları davul zurna eşliğinde oynayarak Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nı protesto etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülmeye başlanan Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasa tasarısı Konya Maliye Sarayı önünde toplanan çalışanlar tarafından protesto edildi. Davul zurna eşliğinde oynayan çalışanlar 'IMF defol bu ülke bizim', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' şeklinde slogan attı.
Protesto eylemine katılan Büro Emekçileri Sendikası, Türk Büro-Sen ve Büro Memur-Sen adına ortak açıklama yapan Cemile Zeybek, yasanın çıkmasına çalışanlar olarak asla izin vermeyeceklerini söyledi. Söz konusu tasarıda halen vergi dairelerinin tanımlanmadığı, mevcut personelin kadro durumunun ne olacağının belirsiz olduğunu belirten Cemile Zeybek, "Böyle belli belirsiz rötuşlar yaparak kısmı düzeltmelerle bizi kandıracaklarının sananlar büyük yanılgı içindeler. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. İşimize, iş yerimize sahip çıkacağız. Geleceğimizi ipotek altına alan, iş güvencemizi yok eden, çalışanlar arasında ayrımcılık yapan bu yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber