Ordu Üniversitesi Rektörü, Dökümantasyon dairesinin başına eşini atadı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Mayıs 2011 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Üniversitesi'ne 200 bin liralık 'kuyruklu piyano' aldıran rektör Haluk Kefelioğlu'nun icraatleri duyanları şaşkına çeviriyor.

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu için Ordu Üniversitesi'ne 200 bin liralık 'kuyruklu piyano' aldıran rektör Haluk Kefelioğlu, meslektaşlarını isyan ettirdi. Kefelioğlu'nun, kütüphanesi bile olmayan üniversitede Dokümantasyon Dairesi'nin başına eşi İlknur Kefelioğlu'nu atadığı ortaya çıktı.

Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) Rektör Haluk Kefelioğlu'nun yaptığı bazı atama ve gereksiz harcamalar akademisyenleri çileden çıkardı. ODÜ'ye 2009 yılında konser vermek için giden ünlü sanatçı Tuluyhan Uğurlu için yaklaşık 200 bin liralık 'kuyruklu piyano' alındı. Ancak piyano akordu yapılamadığı için konserde kullanılamadı. Uğurlu konserini, ODÜ yönetiminin 10 bin lira karşılığı İstanbul'dan getirttiği piyano ile verdi. Servet değerindeki piyano hiç kullanılmadan kilise binasında kaldırıldı.

Skandal atama

Kefelioğlu'nun kütüphanesi bile olmayan üniversitenin Dokümantasyon Dairesi'nin başkanlığına ise eşi İlknur Kefelioğlu'nu atadığı ortaya çıktı. Almanca eğitimi alan İlknur Kefelioğlu'nun usulsüz bir şekilde İngilizce derslerine girdiği de öne sürüldü. Haluk Kefelioğlu'nun bazı akademisyenlerin mesaiye bile gelmemesine sessiz kalması da tepkiye yol açtı. Başka bir üniversitede görevli bir akademisyenin yıl boyunca bir kez bile üniversitenin kapısından girmediği, bunun yanında rektör tarafından kendisine 6 bin lira değerinde hediye dizüstü bilgisayarın verildiği öğrenildi. Kefelioğlu'nun, üniversitenin işlerini yapmak amacıyla Ankara'ya giden memurların kullanması için Ordu Ticaret Borsası'nın desteğiyle kiraladığı Kızılay Ataç-2 sokaktaki ev ile ilgili de şok bir iddia ortaya atıldı. Kiralık dairede Kefelioğlu'nun kızının yaşadığı bildirildi.

Paravan şirket kullanmışlar

ODÜ'deki yolsuzluk iddialarının da ardı arkası kesilmiyor. Üniversitede ihtiyaç duyulan tüm inşaat malzemeleri ve mobilyaların Ordu'dan satın almak yerine Samsun'dan getirildiği belirlendi. Bu işlemlerin de Ordu'da faaliyet gösteren paravan bir şirket üzerinden yapıldığı öne sürüldü.

Rektörlük, 2009'da düzenlenen Yayla Kampı öğrenci şenlikleri için 250 bin lira harcandığını açıklarken bu paranın nerelere verildiği ise saklı tutuldu. 2010 yılında şenlikler için harcanan para ise açıklanmadı.ANKARA (Bugün)

SADECE 4 OY FAZLA ALMIŞTI

15 Nisan 2011'de Ordu Üniversitesi rektörlük seçimleri yapıldı. Seçim sonuçları açıklandığında rektör Haluk Kefelioğlu 56 oy, en yakın takipçisi Prof. Tarık Yarılgaç ise 52 oy aldı. Onları Prof. Hulusi Gürel, Prof. Nuri Yılmaz ve Prof. Cemil Yapar izledi. YÖK'e gönderilen sonuçlarla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söyleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber