26 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'de Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Konseyi (Parlamento) Başkanı Farid Mukhametshina'yı kabul edecek. Gül, saat 15.30'da Bilkent Üniversitesinde Afrika Günü'ne katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Resmi Konut'ta kabul edecek, saat 10.30'da Büyük Anadolu Oteli'nde 4. Karayolu Ulaştırma Zirvesi ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılacak, saat 13.30'da Niğde Hükümet Konağı önünde partisince düzenlenen mitingde konuşacak ve saat 15.00'da Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. Saat 17.00'da Aksaray Valiliği önünde vatandaşlara hitap edecek olan

Başbakan Erdoğan, saat 18.30'da Valilik Ek Hizmet Binası'nda Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi Konya'da 3. Yerel Ekonomiler Kongresi'ne katıldıktan sonra Ahırlı, Yalıhüyük ve Seydişehir ilçeleri ile bu ilçelere bağlı beldeleri ziyaret edecek. Bakan Davutoğlu akşam saatlerinde Sanayi Odası Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Deri OSB'nin açılışına katılacak. Ayrıca Karacabey ilçesinde seçim faaliyetlerinde bulunacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bursa'da Deri İhtisas Orhangazi Sanayi Bölgesi'nin açılışına katılacak. Ergün, Uludağ'da bir otelin programına da iştirak edecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seçim çalışmalarına Gazipaşa ilçesinde devam edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında, DSP Beşiktaş ilçe binası önünde saat 10.00'da vatandaşlarla buluşacak ve ardından Sarıyer, Kağıthane, Şişli, Beyoğlu, Fatih, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerini ziyaret edecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 13.30'da, Kapalı Çarşı, Sultanhamam ve Mahmutpaşa'da sevgi yürüyüşü yapacak ve bölge esnafını ziyaret edecek.

- Halkın Sesi Partisi, saat 18.00'da Gençler sorunu söyleyip, çözümünde öneriyor konulu bir "serbest kürsü" programı düzenleyecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 12.00'da Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek. Bahçeli, Samsun mitinginin ardından saat 15.00'da Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek açık hava mitinginde Ordululara hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 16.00'da Şair Abdullah Tukay'ın büstünün açılışına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, saat 17.00'da Abdullah Tukay anma gecesi düzenlenecek.

- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi, saat 13.00'de Engelliler Haftası çerçevesinde bir etkinlik düzenleyecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Tabip Odası, saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- KADEP ve HAK - PAR, saat 10.30'da parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- Türk Diş Hekimleri Birliği, Karaköy Otobüs Durağı'nda saat 18.30'da "Halkımızla Hükümet Arasında Köprü Kurmak İçin Yürüyoruz" etkinliği kapsamında Galata Köprüsü'nde yürüyecek.

- ATSO tarafından yürütülen ve dünyanın 48 ülkesinde 600'den fazla merkezde eş zamanlı olarak faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı Projesi (AİA) kapsamında, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğinde saat 14.00'te "Çek Cumhuriyeti Ülke Günü" düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Ankaragücü Başkan Yardımcısı Ayhan Atalay, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Gençlerbirliği, saat 12.00'de yeni teknik direktörü Giray Bulak'la sözleşme imzalayacak.

- A Milli Takım, 3 Haziran'da Belçika ile Brüksel'de oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçı öncesinde Hollanda'nın Tegelen kasabasında bir hafta kamp yapacak. Milliler saat 13.00'te THY'ye ait TK3671 sefer sayılı uçakla Almanya'nın Düsseldorf kentine gidecek. A Milli Takım kafilesi, daha sonra otobüsle Tegelen'e geçecek ve kamp yapacağı Bilderberg Chateau Holtmühle'ye yerleşecek.

- A Milli Takım, Hollanda kampındaki ilk antrenmanını akşam saatlerinde yapacak.

- Bank Asya 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkacak 3. ve son takımın belli olacağı play-off maçlarına rövanş karşılaşmaları ile devam edilecek, program şöyle:

17.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

20.00 Çaykur Rizespor-Orduspor

- Spor Toto 3. Lig Play-off finali tek maçla start alacak, program şöyle:

19.00 Lüleburgazspor-Ünyespor

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Konseyi (Parlamento) Başkanı Farid Mukhametshina'yı kabul edecek. Gül, daha sonra Bilkent Üniversitesinde Afrika Günü'ne katılacak. (11.00-15.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Resmi Konut'ta kabul edecek. Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde, 4. Karayolu Ulaştırma Zirvesi ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılacak. (10.00-11.00)

Başbakan Erdoğan, Niğde Hükümet Konağı önünde partisince düzenlenen mitingde konuşacak ve Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu'nda yapılacak Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Erdoğan, ardından, Aksaray Valiliği önünde vatandaşlara hitap edecek, Valilik Ek Hizmet Binası'nda toplu açılış törenine katılacak. (13.30-15.00-17.00-18.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Bingöl, Şırnak-Silopi ve Mardin'de düzenlenecek mitinglere katılacak. (11.00-15.30-16.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Samsun, Ordu ve Giresun mitinglerinde konuşacak. (12.00-15.15-17.30)

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Kapalı Çarşı, Sultanhamam ve Mahmutpaşa'da 'Sevgi Yürüyüşü'ne katılacak. (13.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmaları kapsamında Bursa'daki temaslarını sürdürecek. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da 3. Yerel Ekonomiler Kongresi'ne katılacak. Davutoğlu, Konya Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşacak. (10.00-18.30)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da temas ve incelemelerde bulunacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bursa Deri İhtisas OSB'nin açılışına katılacak. Ayrıca, BAKKOOP perakende şubesinin açılışını yapacak. (11.00-15.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla Erzurum Merkezi Hastane Randevu Sistemi Çağrı Merkezi'ne kurayla 100 personel alımı yapılacak.(11.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'Demokrasiye Duyarlı Mutlu Çocuklar' sempozyumuna katılacak. (09.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeugma Müzesi'nin basına tanıtım toplantısına katılmak üzere Gaziantep'e gelecek. (18.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), sermaye piyasası kurumları ile işbirliği protokolü imzalayacak. (10.30)

Trabzon'da 2003 yılında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebatı, uçağın düştüğü Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde düzenlenecek törenlerle anılacak. Törenlere, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzalez-Aller Jurado da katılacak. (11.00-12.30)

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ?Ulusal Çevre Politikalarının Yerel Yansımaları Çalıştayı' Almira Otel'de gerçekleştirilecek. (14.00)

AK Parti'nin Ankara için ortaya koyduğu çılgın projelere ilişkin diğer partilerin görüşleri takip ediliyor.

Tataristan Cumhuriyeti sanatçıları Ankara'da bir gösteri yapacak.

Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şubesi tarafından, 'Yeni Anayasa Tartışmaları' konulu panel düzenlenecek. (13.30)

Türk Telekom'un yaptırdığı Türk Telekom Okulları öğrencileri arasındaki geleneksel resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt'un katılımıyla verilecek. (17.00)

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, milletvekili seçimleri öncesinde CHP İzmir milletvekili adayları ile bir araya gelerek, İzmir'in sorunları ve çözüm önerilerini dinleyecek. (09.00)

DIŞ

Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ile aşiretler arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. İç savaşa sürüklenen ülkedeki gelişmeler izleniyor.

Çin'de 3 kamu binasına bombalı saldırı düzenlendi. Beş kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor.

SPOR

A Milli Takım, Belçika ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası için Hollanda'ya gidecek. (13.00)

A Milli Takım, Hollanda Telgelen'de ilk çalışmasını yapacak. (19.00)

Bank Asya takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Play Off mücadelesinde kendi evinde Tavşanlı Linyitspor'u ağırlayacak. (17.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber