Bankalar işlem ücretleri karşılaştırmalı olarak internetten yayınlanacak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, haziran ayından itibaren bankaların müşterilerinden talep ettikleri işlem ücretleri ve komisyon bedellerini karşılaştırmalı olarak internetten açıklayacaklarını bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği 54. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın birlik başkanlığına seçilmesinden sonra yapılan genel kurula, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray da katıldı.

Genel kurula seslenen Tevfik Bilgin, bankaların müşterilerinden talep ettiği işlem ücretleri ve komisyon bedellerini haziran ayından itibaren kamuoyu ile paylaşacaklarını anlattı. Bilgin, "Verileri karşılaştırmalı olarak internet sitemizde yayınlayacağız. Böylece hangi bankanın ne kadar ücret ve komisyon uyguladığı görülebilecek." ifadelerini kullandı. Uygulama ile amaçlarının şeffaflık ve öngörülebilirlik olduğunu da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber