Gün farkıyla kadroyu kaçırmak adalet midir?

Sözleşmeli personele kadro veren 632 sayılı KHK; binlerce sözleşmeli personelin hayallerinin gerçek olmasını sağlarken, yine binlerce kişiyi de görmezden gelerek mağdur etmiştir. Zira, 632 sayılı KHK sadece 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle görevde olanları kapsamıştır. Ancak sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bu tarihten sonra atanan 2 bin 500'e yakın sözleşmeli personel bulunmaktadır. Gün farkıyla kadro alamamak adalet değildir ve bir çözüm üretilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

632 sayılı KHK ile Bakanlar Kurulu, sadece 4 Haziran'da görevde olanlara kadro vermiştir. Ancak sınav sonuçları bu tarihten önce belli olmasına rağmen, 6 Haziran'da veya 6 Haziran'dan sonra sözleşmeli pozisyonlara atanmış olanlar bu kapsama alınmamıştır.

Oysaki, 632 sayılı KHK'nın 1. maddesine bir fıkra daha eklenerek bu sorun çözülebilirdi. Aşağıdaki maddeyi, öneri olarak Bakanlar Kurulu kararı hazırlanmasına esas hazırlığı yapan kurumların dikkatine sunuyoruz.

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce duyurusu yapılıp yerleştirme işlemleri sonuçlandırılmış sözleşmeli personel alımları hakkında da yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır"

Bu şekilde bir madde, personel alım süreci 4 Haziran'dan önce sonuçlanmış ancak sözleşme imzalama süreci bu tarihten sonraya kalan personelin mağduriyetini de bitirecektir.

Bir kez daha söyleyecek olursak; sadece Tarım ve Köyişleri Bakanlığında bu durumda olan 2 bin 500 personel bulunmaktadır.

Seçim bitti, ancak siyaset makamı bürokratların hatasından kaynaklanan mağduriyetlere olan ilgisini kaybetmemelidir.

İlgili forum başlığı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber