Arkeoloji sempozyumu Erzurum'da yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından organize edilen '9. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları, Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' Erzurum'da başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan, Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, sempozyumun amacının, Ortaçağ boyunca oluşan kültür mirasını tanımak, tanıtmak, bakım ve restorasyonlarını yaptırarak, sorunlar üzerinde tartışmak ve değerlendirmelerde bulunmak olduğunu söyledi.

Gündoğdu, bir kısmı ayakta, bir kısmı tarihin derinliklerine gömülmüş olan kültür mirasını, bilimsel kriterler içerisinde inceleyip, genç nesillere aktarmak için toplandıklarını açıkladı. Gündoğdu, ayrıca sempozyumun tarihi eserlere karşı ulusal bir bilinç oluşturmak adına da verimli geçeceğini sözlerine ekledi.

'9. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu'nda, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen 50'ye yakın akademisyen bildiri sunacak. 2 gün boyunca, sanat tarihi ve kazılar konusunda bilimsel çalışmaları değerlendirecek olan akademisyenler 3. gün, Erzurum gezisi yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber