Dağa çıkışa ?uzman' önlemi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ekim 2011 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin, her aile için görevlendirilecek Sosyal Destek Uzmanı'nın Güneydoğu'da gençlerin dağa çıkmaması için özel çalışma yapacağını söyledi, ?Bu terör bitecek? dedi.

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Siirt ve Batman'da PKK tarafından katledilen vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra STAR'a konuştu. Türkiye'de her aile için görevlendirilecek Aile Sosyal Destek Uzmanı'nın Güneydoğu'da aile içi iletişimi sağlayarak gençlerin dağa çıkamaması konusunda özel görev yapacağını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

En büyük projemiz bu olacak

?Devletin tüm kurumlarında topyekûn bir mücadele var. Bir başbakan yardımcısı, bu konuda çalışma yapıyor. Ben, bana düşen kısmını yönetmek zorundayım. Kadının, gencin, çocuğun yaşamına dokunan her türlü sosyal faaliyet benim alanımda. Ben de bunun planını 2012 için sosyal ayrımcılık konusunda yapıyorum. 2012'de, Aile Sosyal Destek Uzmanlığı bizim için çok önemli. En büyük risk, o ailede ve o bölgede var. Bakanlık olarak, ailenin sorun çözme kapasitesini arttırmamız lazım. Aile, kendi içinde bu sorunu çözemiyorsa destek alması lazım. Biz onlara bu desteği vereceğiz. En büyük projemiz olarak bu yaşama geçecek. Bunun şu anda çalışmasını tamamlamak üzereyiz.Aile kendi içinde bu sorunu çözemiyorsa, destek alması lazım. Biz onlara bu desteği vereceğiz. 2012 yılında, en büyük projemiz olarak bu yaşama geçecek. Bu saldırılar kadına şiddetin en büyük boyutu. Kadına gelen kurşun değil, kadının çocuğuna, eşine, etrafına gelen kurşun, kadına gelen kurşundan daha beterdir.?

Batman ciddi dönüm noktası olacak

?Bu terör, kadına yönelik şiddetin maksimum boyutudur. Ve mutlaka bitirilmesi gerekir. Oradaki kadınlar bundan çok rahatsızlar. Batman'daki olayın ciddi bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Benim de canım çok yandı. Empati yaptığın zaman tarifsiz büyük bir acı. Sözün bittiği yer. Bir vahşet, bir insanlık dramı. Terörün bir an önce bitmesi lazım.? ERDİNÇ AKKOYUNLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber