Gözaltı torbası aslında hastalık habercisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

olabileceğini söyledi. Diyarbakır'da faaliyet gösteren Akdemir Baharat'ın Herbalisti Cahit Gürkaş, günümüzde kadınların gözaltı torbalarından sıkça şikayette bulunduklarını belirterek, "Bu gözlerin etrafını çevreleyen kaslardaki yağ tabakasının birikmesi sonucu oluşmaktadır. Göz çevresinde bulunan lenf sisteminin yeteri derecede çalışmaması da buna etki eden sebeplerin başında gelmektedir." dedi.

- Herbalist Cahit Gürkaş, gözaltı torbalarının çeşitli hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Akdemir Baharat'ın Herbalisti Cahit Gürkaş, günümüzde kadınların gözaltı torbalarından sıkça şikayette bulunduklarını belirterek, "Bu gözlerin etrafını çevreleyen kaslardaki yağ tabakasının birikmesi sonucu oluşmaktadır. Göz çevresinde bulunan lenf sisteminin yeteri derecede çalışmaması da buna etki eden sebeplerin başında gelmektedir. Göz etrafını çevreleyen kaslardaki yağ birikimin sebebi ise genellikle düzensiz bir yaşam tarzının oluşması, alkol, sigara, uyuşturucu

gibi kötü alışkanlıkların bulunması, stres, gece yaşantısının bulunması, sık sık değiştirilen ve abartılı kullanılan makyaj ürünleri bu tür problemlerin oluşmasını hızlandırmaktadır. Gözaltı torbalarının oluşması özellikle hanımların estetiksel açıdan rahatsız oldukları kadar asıl sağlık açısından daha ciddiye almaları gereken bir durumdur. Çünkü oluşan gözaltı torbaları böbrek hastalığı, kalp ve damar sistemi hastalığı ya da hormonal bir bozukluğun habercisi de olabilmektedir. Özellikle 20 ile 30 yaş arasındaki kişilerde gözaltı torbalarının oluşumu var ise bir uzmana müracaat etmelerinde büyük yarar vardır. Öncelikle oluşum sebebi araştırılmalı, tedaviye o yönden başlanılmalıdır. Aksi halde bilinçsizce kullanılan çeşitli ürünler kişinin durumunu daha da ciddileştirebilir. Bu tür problemlerin giderilmesi için özellikle dengeli bir beslenme alışkanlığının oluşturulması, uyku düzeninin sağlanması, alkol, sigara, kahve ve asit içeren içeceklerin tüketilmemesi, abartılı makyaj malzemelerin kullanılmaması gerekmektedir" dedi.

Dengeli bir şekilde A vitamini içeren besinlerden muz, şeftali, mandalina, çilek, lahana, kiraz, ananas, incir, kestane, erik, üzüm türü meyveler, bakla, patates, maydanoz, kereviz, domates türü sebzelerden oluşan besin programının oluşturulması gerektiğini de söyleyen Gürkaş, "Bitkisel tedavi bakımından bu tür problemlerin giderilmesine yardımcı olabilecek ve vücuttaki toksin maddelerin atılımını gerçekleştirerek, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesine, akciğer, mide, üriner sistem ve diğer

organların koruyucu epitelinin düzenlenmesine yardımcı olarak ekinezya (1 çay kaşığı), papatya (1 tatlı kaşığı), rezene (1 çay kaşığı), Meryemana dikeni (1 tatlı kaşığı), avakado yaprağı (1 tatlı kaşığı) türü bitkisel çaylardan günde iki sefer yemeklerden sonra içilmeli. Bu uygulamaya en az 2 ay devam edilmeli. Ayrıca göz etrafını çevreleyen kasların daha sağlıklı bir yapıya sahip olması için 1 tatlı kaşığı avakado yağı, 1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği yağı, 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı, 5 damla portakal yağı, 1 çay kaşığı buğday yağı günde bir sefer masaj yaparak sürmek oldukça başarılı sonuç verir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber