Türkiye İş Kurumu'na AB'den destek...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) güçlenip yenilenmesi, 16 yeni bina yapılması ve 4 binanın da onarımı için 40 milyon avro destek sağladı.

AB Avrupa Komisyonu'nca, katılım öncesi yapılan mali yardımlar kapsamında, Türkiye İş Kurumu'na 50 milyon avro tutarındaki yenileme ve güçlendirme projesi için 40 milyon avro yardım yapıldı.

Üç bölümden oluşan projede, "Kurumsal Kapasite'nin Güçlendirilmesi"için 10 milyon avro tahsis edildi. Projenin bu bölümünde İŞKUR'da çalışan personel eğitimden geçirilecek, yurtdışına düzenlenecek inceleme gezilerine katılacak ve diğer ülkelerdeki çalışmaların nasıl yapıldığını yerinde görecek. Memurların bir bölümü Avrupa ülkelerinde "eşleme" yaparak oradaki memurlarla bir süre birlikte çalışacaklar.

Projenin ikinci bölümde ise 32 milyon Avro tahsis edilerek kurumun "Aktif İstihdam Tedbirleri" alması sağlanacak. Bu kapsamda meslek edindirmeye yönelik 245 ayrı proje için çalışmalara başlandı. Birçok ilde arıcılık, kafes balıkçılığı, tesisatçılık, dokumacılık, bahçıvanlık, seracılık gibi meslek edinmeye yönelik kurs çalışmaları başladı.
8 Milyon avro tahsis edilen üçüncü bölümde ise İŞKUR ofislerinin modernizasyonu yapılacak. 6 milyon avronun AB tarafından verileceği bu bölümde 2 milyon avro yurtiçinden karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber