Bitkisel karışımlar her zaman şifa olmuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2011 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlar, bitki kökleri, çeşitli otlar ve karşımların 'doğadan gelen şifa' olarak tanımlansa da bazı hastalıklar söz konusu olduğunda yarardan çok zarar getirdiğini bildirdi.

Memorial Antalya Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Uzman Dr. Mehmet Demircioğlu, 14 Kasım tarihinin 'Dünya Diyabet Günü' olarak kabul edildiğini belirterek, diyabet ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Diyabetin 3 farklı evreden oluştuğunu belirten Dr. Demircioğlu, "Başlangıç evresi olan insülin direnci yüksekliği belirtileri yemeklerden sonra oluşan ağırlık hissi, soğuk terleme, diyet yapmaya rağmen kilo verememe, ağız kuruması ve gün içerisindeki halsizliklerdir. Bu duruma müdahale edilmediğinde pre-diyabet (diyabet öncesi) ve diyabet dönemleri oluşmaktadır. Düzenli şeker değeri ölçümleri ile hastalığın insülin direnci yüksekliği evresinde fark edilmesi ve erken tedaviye başlanması önemlidir" dedi.

Diyabetin böbrek rahatsızlığına, körlüğe, diyaliz ve kalp hastalıklarına neden olabildiğini kaydeden Dr. Demircioğlu, "Bu önemli hastalığın tedavisinde son beş senede kullanılan ilaçlar sayesinde ciddi bir şekilde şekeri yüksek hastaların bile kan şeker düzeyleri normal seviyelere getirilebiliyor. Zaman içinde ilaçların miktarı azaltılabiliyor; hatta hastalar ilaçsız yaşayabilecek dü zeye gelebiliyor. Çaresi bulunmayan bir durumda başka yöntemlere başvurmak insan için kabul edilebilir bir durumdur fakat diyabet günümüzde tedavisi mümkün bir hastalıktır. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan bitkisel karışımları tedavi yöntemi olarak uygulamaya gerek yoktur" şeklinde konuştu.

BİTKİSEL KARIŞIMLARIN KULLANIMI TEDAVİSİNİ GECİKTİRİYOR

Diyabet tedavisine iyi geldiği söylenen ve halk arasında kullanımı bilinçsizce yaygınlaşan bitkisel karışımların tam olarak saf olmadıkları; birçok madde içerdikleri için faydadan çok zarara yol açabildiğine dikkat çeken Dr. Demircioğlu, şunları söyledi:

"Doğal kavramı insanlara sağlıkla eşdeğer bir çağrışım yapsa da doğal ürünler de zararlı olabilir. Zehirli mantar örneğinde olduğu gibi, mantarın doğadan toplanıyor olması onun zararsız olduğu anlamına gelmez. Başkalarından duyulan ya da aktarlardan alınan bitkilere yönelmek yerine, insülin direnci, şeker ortalamaları hemen ölçülmeli, bir an önce tedaviye başlanmalı, gerekli önlemler alınmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber