Depremde hasar gören minareler yıkılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2011 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde depremde zarar gören Vanyolu Camisi'nin 2 minaresi kontrollü bir şekilde yıkıldı.Vanyolu Caddesi'nde bulunan Vanyolu Camisi'nin hasar gören 2 minaresinin yıkım çalışmaları başlamadan önce polis ekipleri tarafından cami çevresine güvenlik şeridi çekilerek, cadde trafiğe kapatıldı.

Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından 2 minarenin enkazı kepçelerle kamyonlara yüklenerek kaldırıldı. Cadde daha sonra tekrar trafiğe açıldı.

Erciş Müftüsü İsmail Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada Vanyolu Camisi'nin iki minaresinin deprem sırasında zarar gördüğünü belirterek, ''Erciş'te acil yıkılması gereken 14 minare var. Bunlardan 2 tanesini bugün yıktık. Yarın ise Yeni Cami ve Salihiye camilerinin minarelerini yıkacağız. Yıkımlar kaymakamlık tarafından organize edilen özel bir şirket tarafından yapılıyor'' diye konuştu.

Çiçek, yıkım için gelen aracın bazı minarelere ulaşamadığını anlatarak, bunun içinde bugün bir toplantı yapılarak yeni bir yıkım aracı talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber