Sağlık-Sen: Sorunlu Toplu Sözleşme Yasası istemiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, toplu sözleşme hakkının, geçmişte toplu görüşmelerde olduğu gibi kısıtlı bir yasanın baskısı altında kalmasını istemediklerini söyledi.

Türkiye'de tüm kesimlerin, yeni anayasanın özgürlükçü kimliğe sahip olmasını istediğine dikkat çeken Memiş, "Kamu çalışanları da hükümetten, özgürlükçü bir toplu pazarlık ortamı oluşturmalarını beklemektedir. Toplu Sözleşme Yasası, yasaklayıcı değil, özgürlükçü bir kimlikle TBMM'den çıkmalıdır.? dedi.

Memiş, Toplu Sözleşme Kanun Taslağı ile ilgili şunları söyledi: ?Memur-Sen, devletin demokratikleşme ilanı olan toplumsal sözleşmenin sivil tarafı olarak 12 Eylül referandumunda evet demiştir. Toplu sözleşme hakkı, demokratikleşme hedefinin önemli bir kilometre taşıdır. Bu hakkın sağlanmasında, ne anayasamızda ne de kanunlarda, kısıtlayıcı yaklaşım olmamalıdır. Aksi halde demokratik Türkiye hedefinde çıtayı düşürmüş oluruz. Biz yasaklardan arındırılmış bir yasa için sonuna kadar mücadele edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber