Bakan Kılıç, Twitter'dan izleyip baskın yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, twitter'dan gelen şikayetler üzerine öğrenci yurtlarına baskın yaparak sorunları çözüyor.

Öğrencilerin twitter üzerinde gönderdiği şikayet mesajlarını ihbar kabul ederek yurtlara gece yarısı baskınlar düzenleyen Bakan Kılıç, gittiği her yurtta sorunları tek tek çözüme kavuşturuyor. İzmir Bornova Yurdu'na yapılan son baskının ardından yurtta büyük bir değişim başladı.


Memurlar.net'i twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.


Sosyal medyayı en iyi kullanan kabine üyeleri arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, twitter'dan şikayetlerini dinlediği öğrencilerin talepleri doğrultusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara yaptığı çat-kapı ziyaretlerle anılan isim haline geldi. Bakan Kılıç'ın İzmir Bornova Yurdu'na yaptığı son baskının ardından yurtta büyük bir değişim başladı. 13 Ocak'ta stadyum yeri bakmak üzere İzmir'e yaptığı ziyaret sırasında saatler 23.00'ü gösterirken ani bir kararla Bornova Yurdu'na baskın düzenleyen Bakan Kılıç, önce kız yurdunu ardından erkek yurdunu ziyaret etti. Öğrencilerin isteği üzerine katlara çıkan ve oda oda blokları dolaşan Bakan Kılıç, ihtiyaçları yerinde tespit etti.

Öğrencilerin yoğun şikayetlerini dinledikten sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı arayarak İzmir'e çağıran Bakan Kılıç, verdiği talimatla yurttaki sorunları 10 günde çözüme kavuşturdu. Öğrencilerin isteği doğrultusunda yurt bloklarının altındaki kafeteryalara LCD ekran televizyonlar yerleştirildi.

Nevresim ve çarşaf takımlarından yana şikayetleri üzerine de 5 bin adet nevresim, çarşaf ve yastık kılıfından oluşan setler öğrencilere dağıtıldı. Eski, kirli ve yırtık çarşaf takımları yok edildi. Bornova yurdundaki tuvalet ve banyoların durumuna da müdahale eden Bakan Kılıç, sömestr tatilini öğrenciler açısından büyük bir fırsata dönüştürdü. 15 günlük tatil süresince yurt bloklarındaki tüm banyo ve tuvaletler yenilenmeye başladı.

Bakan Kılıç, İzmir programında İnciraltı Yurdu ziyareti bulunmasına rağmen, Bornova Yurdu'nu ziyaret ederek büyük bir sürpriz gerçekleştirmişti. Kasım ayında sıcak su alamadıkları için yurt yönetimini protesto eden Bornova Yurdu öğrencileri, Bakan Kılıç'a twitter aracılığı ile sorunları iletmiş ve gece yarısı baskına gerçekleştirmesini sağlamıştı.

Bakan Kılıç'ın gece yarısı baskınları sayesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndaki sorunların çözüldüğünü gören öğrenciler de kendisini mesaj yağmuruna tutmaya devam ediyor. Yurtlardaki sorunların çat-kapı ziyaretlerle çözüme kavuştuğunu gören öğrenciler şimdi de yurtlardaki kapalı mekanlarda sigara içilmesi sorununa gündeme getirdi. İstanbul'daki bir yurttan gelen şikayetler üzerine Bakan Kılıç, bu yurda gizlice müfettiş gönderdi.

Farklı bir icraat yöntemi sergileyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha önce de Ankara Atatürk Yurduna gece yarısı baskın düzenlemişti. Bakan Kılıç'ın gece yarısı baskın düzenlediği yurtlar arasında Gaziantep, Adana, Osmaniye, Mersin, Samsun, Bolu'daki yurtlar da nasibini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber