Ameliyata geç kaldı iddiasıyla dava açıldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prostat hastalığı nedeniyle ameliyata alınan hastaya geç müdahale ettiği ve hastanın ölümüne yol açtığı gerekçesiyle Doç. Dr. Hakan G. hakkında ?taksirle ölüme neden olma? suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Prostat hastalığı nedeniyle özel bir hastanede ameliyata alınan ancak ameliyat sırasında organları hasar gören Erdoğan Gökalp buradan Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İddiaya göre, acilen müdahale edilmesi gereken Gökalp'e zamanında müdahale edilmedi ve Gökalp hayatını kaybetti. Özlem Gökalp ameliyata geç girerek babasının ölümüne neden olduğunu iddia ettiği Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hakan G. hakkında şikayetçi oldu.

Vatan'ın haberine göre, bunu üzerine savcılık, Dr. Hakan G hakkında soruşturma başlatılması için İstanbul Valiliği'nden izin istedi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan incelemede ve Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda genel cerrahi müdahalenin gecikmeli yapıldığı ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hakan G. kusurlu olduğu belirtilerek soruşturma izni verilmesine dair karar verildi.

Doç. Dr. Hakan G. karara itiraz etti ancak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de soruşturma başlatılması için yeterli şüphenin bulunduğunu gerekçe göstererek itirazı reddetti. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılık, Doç Dr. Hakan G. hakkında ?taksirle ölüme neden olma? suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber