Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kar ve buzlanma uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi, yağışlı havanın etkisinde bulunan Ankara'da, vatandaşları, kar yağışı ve bunun sonucunda oluşabilecek buzlanmaya karşı uyardı.

Başkent'te 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı ve oluşabilecek buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli olmasını öneren yetkililer, kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl çetin geçen ve uzun süredir Başkent Ankara'yı etkisine alan kar yağışı ve soğuk havalarda karla mücadeleyi başarıyla sürdürüyor. Büyükşehir yetkilileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının 3 gün boyunca devam edeceğinin beklendiğini, hava sıcaklığının ise geceleri ? (sıfırın altında) derecelere ineceğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin, 24 saat boyunca 3 vardiya halinde, 75 ekip ve bine yakın personelle karla mücadele ettiklerini, bütün ekiplerle kent trafiğinin aksamaması için karlanma ve buzlanmaya karşı her türlü önlemi aldıklarını kaydeden Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, ?Daha önce olduğu gibi trafiğe çıkan sürücülerden, alınan önlemlere uymalarını, aşınmış lastikler ve zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamaya özen göstermelerini istiyoruz. Vatandaşların, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz.? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber