?Uyuyan' jandarmalar tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İSTANBUL'da 281.5 kilo kokainin ele geçtiği operasyonda tutuklanan uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen'in firarında ihmalleri bulunduğu öne sürülen Astsubay Önder Kargın, uzman çavuşlar Mesut Küçükkaya ve Fethullah Erdoğan ile 6 jandarma eri tutuklandı. 28 Ocak 2011'de 281.5 kilo kokain ele geçirilmiş, 15 kişi gözaltına alınmış, tutuklanan Abdullah Baybaşin ve Mehmet Sait Özmen için 51 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen'in taziye için gittiği evden kaçması ile ilgili devam eden soruşturmada, 2 astsubay, 2 uzman çavuş, 5 er ve erbaş tutuklandı.Abdullah Baybaşin ile birlikte yakalanan Özmen, tutuklu bulunduğu cezaevinden kardeşinin ölümü nedeniyle izin almış ve kaldığı evden kaçmıştı. Özmen'e refakat eden askerlerin araçta uyudukları iddia edilmişti.

Polisin 28 Ocak 2011 tarihinde yaptığı operasyonda 281,5 kilo kokain ele geçirilmiş, uyuşturucu baronları Abdullah Baybaşin ile Mehmet Sait Özmen, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Yargılanması devam eden Özmen, kardeşinin ölümü nedeni ile cezaevi yönetiminden izin aldı. Cezaevi Tabur Komutanlığı'na vekalet eden Binbaşı Mustafa Yalçın, Özmen'in cenaze merasimine katılıp tekrar getirilmesi için Astsubay Önder Kargın, uzman çavuşlar Mesut Küçükkaya ve Fethullah Erdoğan'ı görevlendirdi. Mehmet Ali Özmen, jandarmalar ile birlikte 31 Ocak 2011 tarihinde cenaze için İstanbul Bahçelievler'e geldi. Özmen'in, 1 Şubat 2012'de gece saat 03.00 sularında evin penceresinden atlayarak kaçtığı öne sürüldü. Ring aracında uyudukları iddia edilen askerler hakkında açılan soruşturmada 2 astsubay, 2 uzman çavuş, 5 er ve erbaş tutuklandı. Özmen'in Bulgaristan'a kaçtığı öğrenildi. Cezaevi Tabur Komutanlığı'na vekalet eden Binbaşı Mustafa Yalçın hakkında İstanbul Silivri Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber