Lojmanın kamera masrafını asker ve polis ödeyecek/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu lojmanlarında oturan memurlara sunulan imkânlar artarken, güvenlik güçlerine ilave bir masraf çıktı.Lojmanların kamu tarafından karşılanacak gider kalemlerine kombi, çelik kapı ve duşakabinin yanı sıra güvenlik kamerası da eklendi. Güvenliğin sağlanmasının zaruri olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerine ait konutlarda çevre emniyeti kamera sistemleri kurulacak. Ancak yedi yıl ömür biçilen bu cihazların bakım ve onarımını ise içerisinde oturanlar üstlenecek.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tebliğ ile lojmanlarda kamunun temin etmesi gereken malzemeler yenilendi. Güvenliğin sağlanmasının zaruri olduğu TSK ve diğer emniyet güçlerine ait konularda bulunan kameraların bakım ve onarım masrafının karşılanması konusunun tartışma oluşturduğuna dikkat çeken Maliye kaynakları, "Tebliğ ile bu sorunu çözmeye çalıştık. Çevre emniyeti kamera sistemleri yedi yılda bir yenilenecek. Bakım ve onarımı ise içerisinde oturanlara ait olacak." dedi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tebliğin gerekçesinde de kararın Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşme ve yazışmalar sonrasında böyle bir kararın alındığına dikkat çekildi. Maliye kaynakları, konuya ilişkin taleplerin MSB'nin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de geldiğini ifade ederek, geçmişte bu konuda kameranın alım ve masrafına ilişkin kurumlar arasında tereddüt yaşandığına dikkat çekti.

Maliye Bakanlığı, memurların konforunu artıracak düzenlemelere imza atarken Türkiye'deki lojman sayısı da her geçen gün artıyor. Kamunun sahip olduğu lojman sayısı 236 bini bulurken, bu rakam birçok ildeki konut sayısından daha fazla. Türkiye genelindeki lojman sayısı, 12 ildeki toplam konut sayısını aştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 46 bin 200 lojman ile en fazla lojmana sahip kamu kurumu olurken, bunu 43 bin 785 lojmanla Milli Eğitim Bakanlığı ve 41 bin 995 lojmanla da Milli Savunma Bakanlığı izliyor. Sağlık Bakanlığı'nın 20 bin 453, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 19 bin 693, Adalet Bakanlığının 8 bin 600, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 5 bin 477, Maliye Bakanlığı'nın 4 bin 823, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2 bin 876, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ise bin 835 lojmanı bulunuyor.

2011 yılı enflasyon rakamlarının yüksek çıkması lojmanlarda oturanları da olumsuz yönde etkiledi. 2012 yılı için lojmanlarda oturanlar yüzde 9,94 ile yüzde 10,22 arasında zam yapıldı. Metrekare kira bedeli kaloriferli konutlarda 2,48 liraya, kalorifersiz konutlarda 1,88 liraya yükseldi. Öte yandan konutlarda oturanlarca karşılanacak giderler kalemi şubat ayı başı itibarıyla yenilendi. Güvenlik kamerasının yanı sıra çelik kapı, mutfak tezgâhı, PVC esaslı laminat, duşakabin, banyo dolabı, termosifon, şofben, banyo kazanı, kombi ile kullanım özelliğini kaybetmiş boylerlerin yanı sıra elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarının yenileme işlemlerini de kamu üstlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber