Yurtta kış 891 köy yolunu ulaşıma kapattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 891 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Bölgede diğer illerde gece ölçülen hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 22, Bayburt'ta eksi 21, Erzurum'da eksi 15, Erzincan'da eksi 11, Kars'ta eksi 10 ve Iğdır'da eksi 5 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklığının Ağrı'da eksi 9, Kars ve Ardahan'da eksi 8, Erzurum'da eksi 7, Bayburt'ta eksi 4, Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da eksi 1 derece olması bekleniyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 557, Ağrı'da 470, Kars'ta 240 ve Iğdır'da 65, Van'da 260, Muş'ta 251, Siirt'te 48 olmak üzere toplam 1.891 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Çığ düşmesi sonucu 9 Şubat tarihinde kapanan ve belirli aralıklarla trafiğin tek şeritten sağlandığı Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos karayolu ile kar yağışı ve tipi dolayısıyla 10 Şubat'ta trafiğe kapanan Karayazı-Göksu karayolu ulaşıma açıldı.

-Van-

Van Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Cüreoğlu, kar yağışı ve tipi sebebiyle il genelinde kapanan köy yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bu sabah itibariyle 260 köy yolunun kapalı olduğunu belirten Cüreoğlu, şöyle konuştu:

''Erciş, Başkale, Çaldıran ve Muradiye'de ilçeleri ağırlıklı olmak üzere tüm ilçelerde 350 personelin 73 araçla yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İhbar gelen köylere öncelik veriyoruz. Dün gece il genelinde sabaha kadar yolları açmak suretiyle 13 hastayı kurtardık.''

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Van-Bahçesaray, Çaldıran-Doğubayazıt Tendürek Geçidi, Çaldıran-Özalp, Bitlis-Hizan-Soğuksu-Bahçesaray, Ahlat-Karahasan, Adilcevaz-Karahasan, Bulanık-Ovakışla ve Kızılağaç-Kulp karayollarının kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Kapalı olan yolların açılması için çalışmaların devam ettiği, ulaşıma açık olan Van-Bitlis, Van-Hakkari, Van-Ağrı, Bitlis-Muş, Bitlis-Baykan karayollarında buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

-Kırklareli-

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı devam ediyor.

Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde 4 gün önce başlayan kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde devam ediyor. Kar kalınlığı, Demirköy ilçesinde 70 santimetreye, Mahyatepe mevkinde ise 1,5 metreye ulaştı.

Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın kapanmaması için ekipler, kar temizleme çalışmalarını artırırken, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına da izin vermiyor.

Kapalı köy yolunun bulunmadığı kentte, Pazartesi gününe kadar kar yağışının süreceği öğrenildi.

-Hastaneye paletli ambulansla götürüldü-

Rize'nin Güneysu ilçesinde diyalize girmesi gereken bir hasta, kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine, paletli kar ambulansı ile alınarak hastaneye götürüldü.

İlçenin Güneli köyünde yaşayan Mustafa Bıyık (67), 112 Acil Servis ekiplerini arayarak bugün diyalize girmesi gerektiğini, ancak kar nedeniyle köy yolunun kapalı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Rize UMKE'nin paletli kar ambulansı, taşıyıcı kamyona yüklenerek Güneysu ilçesine götürüldü. İlçede, köy yoluna giden yolda taşıyıcıdan indirilen paletli kar ambulansı, yolu kar nedeniyle kapalı olan Güneli köyüne giderek Mustafa Bıyık'ı evinden aldı.

Daha sonra ilçe merkezine getirilen Bıyık, paletli kar ambulansından indirilerek bir başka ambulansa konuldu. Bıyık, ardından hastaneye götürülerek diyalize girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber