Aselsan'da ?harici disk' bilmecesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASELSAN'DA yüksek gizlilikteki projeler üzerinde çalışırken şüpheli şekilde aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in olay yeri incelemesini yapan Astsubay Şükrü Karakuş ve Binbaşı Erkan Şakir'in ifadelerinin çelişmesi üzerine, bir başka subayın dinlenilmesine karar verildi.

İsmi gizlenen subayın ifadesi sonrası kaybolan flash belleğin sırrı ortaya çıkacak. İntihar ettiği öne sürülen ve şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada, dosyada var olduğu iddia edilen intihar mektubu Başbilen'in ASELSAN'daki bilgisayarında bulunamadı. Savcı, Jandarmaya dosyaya konulan mektubun nerede olduğunu sordu.

İntihar mektubu da flash disk de kayıp

Jandarma ise mektubun, Başbilen'in aracındaki harici bellek içerisinde bulunduğu cevabını verdi. Savcılığın Jandarmadan istediği harici belleğin kaybolduğu öne sürülünce, olay yeri incelemesi yapan ve ASELSAN'daki aramalara katılan bir subay ve bir astsubay hakkında soruşturma başlatılmıştı. Binbaşı Şakir, ?Soruşturma sürecinde söz konusu flash disk ve intihar mektubu bana gösterildi. Bunun üst yazı ile savcılığa gönderilmesini istedim. Diskin nasıl kaybolduğunu bilmiyorum? demişti. Astsubay Karakuş ise ?Diski komutanımız Binbaşı Erkan Şakir'e teslim ettim? ifadesini kullandı. Çelişkili ifade üzerine savcılık olay yeri incelemesindeki ismi gizli tutulan bir subayın daha dinlenilmesi için davetiye çıkardı. MUSTAFA TÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber