Bakan Şimşek: KDV'si yüzde 1 olan ürünlerde ne kadar kaçak var görüyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolaylı vergilerin Türkiye'de yüksek olduğunu belirterek, ?Bunların vergi adaleti açısından düşürülmesi gerekiyor. Bazı sektörler oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Ancak genel olarak bakıldığında sebebi vergiler olarak gösteriliyor. ?Vergiler bu kadar yüksek olmasa kayıt dışılık olmaz' gibi bir algılama söz konusu. KDV'nin yüzde 1 olduğu bazı ürünlerde kayıp kaçaklarının çok yüksek olduğunu rakamlarla görebiliyorum. Son yıllarda vergiler ciddi bir şekilde aşağıya çekildi. Yapılması gerekenler varsa da mali imkanlar el verildiği ölçüde yaparız. Borçlanarak vergi indirimine gitmek doğru değil. Türkiye bundan zarar görür? dedi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) 4'üncü Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Şimşek, verginin tabana yayılması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydederek, şöyle devam etti: ?Vergiler 2002 yılıyla kıyaslandığında çok daha düşük. Kurumlar vergisi önceden yüzde 33'tü, şimdi ise yüzde 20. Gelir vergisinde de en yüksek vergi dilimi yüzde 49.5'ti, en düşük ise yüzde 22'ydi. Bugün ise en yüksek yüzde 35, en düşük ise yüzde 15.?

?Hazır kira beyannamesi' resmen devreye girdi

Maliye Bakanlığı'nın ?Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi?ne ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Sistem bilgi işlem teknolojilerinden yararlanarak, vergi beyannamelerinin kolay, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde İdareye ulaştırılmasını ve vergiye gönüllü uyumu artırmayı amaçlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber