81 ilin Emniyet Genel Müdürleri bir araya geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KCK soruşturması, MİT ifade krizi gündemi sarsarken Kızılcahamam'da kritik toplantı... 81 ilin Emniyet Genel Müdürleri bir araya geliyor. 'Bilgi Paylaşımı Toplantısı'na sıcak gündemin de damgasını vurması bekleniyor

Devrim TOSUNOĞLU

Siyasi partilerin önemli adresi Ankara Kızılcahamam bu kez 81 ilin emniyet müdürlerini ağırlayacak. Her yıl düzenli olarak yapılan 'İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı'na KCK operasyonları ve MİT krizinin damga vurması bekleniyor. Emniyet Müdürleri sorumluluk alanlarıyla ilgili 'çalıştay grupları' oluşturacak. Programlarda moderatörlüğü ise Polis Akademisi öğretim görevlileri yapacak.

Her yıl İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, emniyet müdürleri bir araya gelerek teşkilatın görev alanına giren konular üzerine çalışmalar yapıyordu. Özellikle trafik ve asayiş konuları üzerine çalıştaylar oluşturulurken çözüm önerileri üzerine beyin fırtınası yapılıyordu. Bu yılki toplantı 20-21-22 Şubat tarihlerinde. Toplantının açılış programı 20 Şubat 2012 günü saat 10.00'da Asya Kongre Merkezi binası Topkapı Salonu'nda düzenlenecek.

BAKAN ŞAHİN DE GELİYOR

Açılışa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katılacak. Etkinlikte 'Vatandaşlara sunulan hizmetlerde standartlaşmanın sağlanması, hizmet kalitesinin arttırılması ve uygulamada yaşanan tecrübelerin paylaşılması' değerlendirilecek. Çeşitli konular üzerinde çalıştay grupları oluşturulacak. Toplantıya bu yıl KCK operasyonları ve son günlerde yaşanan MİT krizinin damga vurması bekleniyor. Son günlerde KCK operasyonunu yöneten müdürler ve amirlerin görevden alınmasının nedenlerinin tartışılacağı, MİT krizinin masaya yatırılacağı öğrenildi.

İLK KEZ EŞLER KATILIYOR

Bu yılki toplantının geçmişe göre farklı bir özelliği daha var. Müdürler toplantıdayken eşleri de kendi aralarında bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber